Kora tavasz, eső, szél

| 2014. február 9. 12:51 | Frissítve:
A hét első felében is gyakori vendégünk lesz az eső és a szél, ám marad a kora tavasziasan enyhe idő.

A hét közepéig többször is szükségünk lesz az esernyőkre, esőkabátokra, és a szél is gyakran megerősödhet, ám marad az enyhe, kora tavaszi idő, a legmelegebb időre kedden a déli és keleti tájakon számíthatunk.

A vasárnap délután és éjszaka sokfelé esős időt okozó csapadéktömb hétfő reggelre északkelet felé elhagyta az országot, mögötte átmenetileg a legtöbb helyen néhány órára kisüt a nap, ám délutántól nyugat felől újra felhősödés kezdődik, miközben a délire, délkeletire forduló szél ismét egyre nagyobb területen megélénkül, északnyugaton meg is erősödik, jelezvén ezzel a következő front érkezését. Kora délutánra március elejének megfelelő magasságokba, 7 és 12 fok közé melegszik a levegő.

Keddre aztán itt a következő hullámzó hidegfront: hajnalban elsősorban a Dunántúlon és az északi tájakon alakulhat ki eső, zápor. A front érkezése előtt a déli és keleti tájakon azonban még pár órás napsütésben is bízhatunk, az élénk, erős déli szélben pedig délutánra akár 15-16 fokig is melegedhet a levegő. A front érkezésével a Dunántúlon északnyugatira, északira fordul és megerősödik a szél.

Szerdán is még többfelé számíthatunk esőre, záporokra, jelentősebb mennyiségre a Dunántúlon és a középső tájakon. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet, az élénk, erős északnyugati szélben délután 5 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk, keleten, délkeleten lesz továbbra is enyhébb az idő.

A hét második felében előreláthatólag kevesebb csapadékra, több napsütésre van kilátás. Bár továbbra is gyakori vendégünk lesz a szél, marad az enyhe, kora tavaszias időjárás, főként a hét végéhez közeledve napközben ismét mérhetünk helyenként 15-16 fokot.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |