Közelgő ünnepek

| 2008. december 20. 4:50 | Frissítve:

Az adventi idõszak vége felé járva bizonyára mindenkiben felmerül az oly sokszor feltett kérdés: vajon fehér Karácsonyunk lesz-e? (30-40%)
Csütörtökön erõs, helyenként viharos széllökésekkel érkezett meg a hideg levegõ elsõ hulláma hazánkba. Ezen a napon egy mediterrán ciklonnak köszönhetõen igen nagy mennyiségû, egyes területeken 20 mm-t is meghaladó csapadék hullott.

Pénteken tovább folytatódott a hideg levegõ beáramlása, a délelõtti órákban a Bakonyban, illetve a Duna vonalán, késõbb pedig az Alföldön is havazott, másutt esõ formájában hullott a csapadék. A legnagyobb mennyiség elsõsorban keleti, északkeleti megyéinkben hullott.

Szombaton délelõtt még élénk marad az északnyugati, északi irányú szél, hazánk középsõ területein akár erõs, viharos széllökések is elõfordulhatnak, ám délutánra már mindenhol mérséklõdik majd a légmozgás.

Az északkeleti megyék kivételével a vasárnap délelõtt újra szelesnek ígérkezik, az északias szélben erõs széllökések is elõfordulhatnak majd. Délután az északnyugat felõl érkezõ csapadéksávból helyenként hózáporokra, havazásra számíthatunk; maximum elszórtan alakulhat ki néhány cm-es hóréteg.

Hétfõn a nyugat felõl érkezõ anticiklon várhatóan erõsödni kezd majd, ám ennek peremén, Kelet-Európa felett továbbra is folytatódni fog a sarkvidéki eredetû, hideg légtömeg beáramlása. Ennek következtében a talaj közelében is erõs lehûlésre számíthatunk, az ünnepekre igazi télies idõjárás ígérkezik. Hétfõn elszórtan számíthatunk havas esõre, esõre; helyenként kisebb havazásra.

Kedden elsõsorban a keleti, északkeleti területeken számíthatunk havazásra, itt várhatóan fehér karácsony lesz, hiszen a hideg légtömeg várhatóan tartósan a Kárpát-medencében fog rekedni (szerda után a légmozgás is jelentõsen gyengülni fog).
Az elszórtan kialakuló hózáporok azonban a keddi és a szerdai napon egyaránt adhatnak amolyan "látványhavat" a Szentestére!

Továbbra is várjuk fényképeiket és észleléseiket!Kapcsolódó hírek

  • Csípős reggelek, hideg nappalok A jövő hét első napjaiban reggelente erős fagyokra és hideg nappalokra készülhetünk, csak helyenként lehet hószállingózás, egy-egy hózápor.
  • Fehér lesz a Karácsony? Lehűlés lesz a következő héten és még az ünnepek előtt csapadék is. Vajon hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?
  • Havazás váltotta az esőt délnyugaton és északon Péntek éjjel a délnyugati és az északi tájakon váltotta fel az esőt havazás, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott.
  • Lehűlést hoz a hétvége Szombatra egy hidegfront hozza meg a lehűlést, azonban a szürke időt magunk mögött hagyva sokfelé kisüthet a nap.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak