illusztráció illusztráció

Különös fények

Meteorrajt vártunk, de villámból végül több volt. Érd-Budaörs felett furcsa sárgás fénypontokat figyeltek meg.

Mindenki azért imádkozott, hogy tiszta legyen a csütörtök éjszaka - ekkorra vártuk ugyanis az elmúlt évtized egyik legintenzívebb, pontosabban hazánk területéről legideálisabban megfigyelhető csillaghullását, a Perseideák elnevezésű meteorraj maximumán.

Hiába volt azonban kristálytiszta szinte egész héten az égbolt, egy kiterjedt zivatarlánc éppen ezt az éjszakát választotta, hogy a semmiből előbukkanva az esti órákban végigvonuljon az ország keleti felén.

Várjuk tehát a hullócsillagokról, a villámokról, esetleg a kettő ötvözetéről készült fényképeiket, addig is, minden kommentár nélkül közlünk egy igen furcsa fotópárt, amely hajnalban érkezett Érdről a szerkesztőségünkbe, ill. Budaörsön is megfigyelte egy látogatónk. Kérjük, hogy ha valaki látott hasonlót az elmúlt éjszaka során a térségben, az jelezze - és persze az esetleges fotók hiányában is várjuk mindenkitől a hullócsillagokkal és villámokkal teli éjszaka élménybeszámolóit.

A furcsa jelenség fotói (Erddani nevű észlelőnk képei):

Kalovits Márk budaörsi észlelőnk az alábbi megfigyelést tette a szomszédos Budaörsön: "Éjfél körül Érd felől néhány szorosan egymás mellett lévő sárgás pontok jelentek meg az égbolton és hol lassabban, hol gyorsabban "úsztak" viszonylag magasan. Repülő biztos nem lehetett mind a sebessége, a fénye és a magasssága miatt. Eléggé meglepődtünk, e különös jelenség közben, és próbáltuk követni, ameddig csak lehet. De sajnos a budaörsi fények miatt, egy idő után elveszett Budapest felé tartva (vagy már Bp. felett)."

Zárásképpen néhány gyönyörű villámfotó Szegedről (Haresz nevű észlelőnk fotói):

 

 

 

 

Várjuk tehát a további képeket és élménybeszámolókat, a legszebb fotókat a nap során később természetesen beválogatjuk a cikkbe is.

Köszönjük!
Az Időkép Szerkesztősége

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés