Lángoló bozótok

| 2012. március 11. 22:16 | Frissítve:
Rengeteg esethez riasztották a tűzoltókat - legutóbb Sződligetnél és a szigligeti nádasnál csaptak fel a lángok.

Ég a nádas is (22:35): A Balaton északi oldalán, Szigliget és Badacsony környékén a nádas kapott lángra, balatonfenyvesi kameránkon villogó pont jelzte a tűz helyét. Jobbra Chipi fotója látható, köszönjük!

Hazánk erdeiben a csapadékmentes és szeles időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki, ezért az erdőkben, valamint az erdőterületek határától számított 200 méteren belül tilos tüzet gyújtani. 

A tűzgyújtási tilalom kiterjed a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyekre, a közút és vasút menti fásításokra, valamint a parlag- és gazégetésre is - olvashatjuk a HVG oldalán.

Ennek ellenére a hétvége folyamán csaknem 130 esetben riasztották ilyen esetekhez a tűzoltókat, amely talán azt is bizonyítja, hogy az emberek nem vették elég komolyan a felhívást és sokszor így is figyelmetlenek voltak.

2 órával korábban például Sződliget és Sződ között, az M2-es főút lehajtójának közvetlen közelében kapott lángra az aljnövényzet - a képek készítésekor szerencsére már kint voltak a tűzoltók a helyszínen. 

A magasra felcsapó lángok és az áradó füst félelmetes látványt nyújtott a sötét éjszakában.

A Dunántúlon és a középső országrész egyes területein továbbra is viharos szél fúj, ami ilyen esetekben csak tovább nehezíti az oltást. A legerősebb lökések 70 és 90 km/h körüliek voltak az elmúlt órákban.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |