illusztráció illusztráció

Lassan enyhül a hőség, a zivatarok is besegítenek

Mutatjuk hol, mekkora eséllyel alakulhat ki csapadék.

Folytatódik a nyári idő jövő héten is, de lassacskán enyhül majd a délutáni hőség. A meleg elviselésében záporok, zivatarok is besegítenek, melyek a hétvégéhez képest nagyobb számban alakulhatnak ki a hét első felében.

Kedden a gomolyfelhők mellett már fátyolfelhők is gyakran zavarhatják meg a napsütést. Elszórt záporok, zivatarok kialakulására a Dunántúlon és a középső országrészben lesz legnagyobb az esély. Zivatarok környezetében lesz csak erős, viharos a szél és néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A csúcshőmérséklet 27 és 33 fok között várható, a csapadékosabb Dunántúlon lesz hűvösebb az idő, miközben délkeleten még 30 fok feletti értékek lehetnek.

illusztráció

Szerdán délen, délnyugaton lehet fátyolosabb az ég és északkeleten ígérkezik zavartalanabbnak a napsütés. Záporok, zivatarok szempontjából ismét a Dunántúl lesz a favorit, főleg az Alpokalja és a délnyugati területek. Felhőszakadással kísért hevesebb cellák, néhol ezen a napon is előfordulhatnak. Északkeleten élénk lökések kísérhetik az északias szelet. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 32 fok között alakulhat. 

illusztráció

 

Borítókép: Griff

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés