Lassanként újra melegszik az idő

| 2014. március 24. 19:08 | Frissítve:
Csütörtökig hajnalonként gyengén fagyhat, a nappali felmelegedés azonban fokozatosan erősödik.

A vasárnap érkezett hidegfront hétfőre a keleti megyéket is elérte jelentős lehűlést és csapadékot hozva magával. A front mögött a következő napokban változatos marad időjárásunk, hajnalonként főként az alacsonyabban fekvő, derültebb, szélcsendes tájakon fordulhat elő gyenge fagy, a nappali órákban azonban ismét melegszik a levegő.

Kedden már csak északkeleten és a nyugati határszélen alakulhat ki elszórtan záporeső, miközben az ország nagy részén a napos időszakok kerülnek túlsúlyba, és csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet. A kezdetben még többfelé élénk légmozgás délutántól fokozatosan mérséklődik. Hajnalban főként délnyugaton és az Északi-középhegység derültebb nyugati részén fordulhat elő gyenge fagy, és délután sem lesz melegebb 10-13 foknál.

A hét harmadik napján változóan felhős-napos időben lesz részünk, ezen belül a délnyugati határ mentén lesz több felhő, de itt is csupán helyenként alakulhat ki gyenge eső. Hajnalra derültebb, szélcsendesebb tájakon ismét kevéssel fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet, délutánra azonban a megélénkülő keleti, északkeleti szélben a legtöbb helyen már 15 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtökön és pénteken aztán nedvesebb levegő alakíthatja időjárásunkat, így ezeken a napokon elsősorban a déli és nyugati tájakon gyakrabban megnövekedhet a felhőzet,  és eső, zápor, sőt pénteken akár egy-egy gyenge zivatar is kialakulhat, miközben az északi, északkeleti tájakon kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. A keleties szél főként még csütörtökön élénk, erős lesz, de mindenhol megszűnnek a hajnali fagyok, délutánonként pedig egyre több helyen 15 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Hétvégén már szárazabb, naposabb, igazi tavaszi időben lehet részünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |