illusztráció illusztráció

Lássuk fotópályázatunk újabb nyerteseit

A 20 év - 20 kép fotópályázatunk legjobb felvételei jönnek, 2009 és 2013 között.

Idén lett 20 éves az Időkép, ennek alkalmából hirdettük meg a 20 év - 20 kép fotópályázatunkat, amelyre az időjárás- és természetfotózás szerelmeseinek legjobb felvételeit vártuk az elmúlt két évtizedből.

A pályázatra valósággal özönlöttek a szebbnél szebb fotók, természetesen a legutóbbi évekből kaptuk a legtöbb felvételt, de észlelőink szép számmal küldtek képeket a 2010 előtti évekből is. Minden résztvevőnek köszönjük a csodálatos fotókat!

Jelen cikkünkben a második öt év, vagyis a 2009, 2010, 2011, 2012 és 2013 nyertes fotóit mutatjuk be.

 

2009

illusztráció
Tiszavirágzás | Fotó: Bartók Roland

A tiszavirágzás az év egyik legszebb természeti csodája, rendszerint június második felében történik a főrajzás. A kérész 8-12 centiméteres rovar, amely csak tisztább vizekben él meg. Európa folyóinak nagy részéből sajnos eltűnt, a Tiszán és egyes mellékfolyóiban azonban szerencsére továbbra is megtalálható - ennek egyik pillanatát örökítette meg Bartók Roland észlelőnk, mellyel 2009 nyertese lett.

 

2010

illusztráció
Kicsiny falum | Fotó: Camelferr

Ezzel az infravörös fotóval lett 2010 nyertese Camelferr nevű észlelőnk, amelyhez még az alábbiakat fűzte hozó a hangulatos kép készítője: "Ebben a fényben eltűnik a pára a levegőből, és közelebbinek látszanak a hegyek. Pedig kilenc kilométerre vannak."

 

2011

illusztráció
Napfény a jégen | Fotó: Deák Ferencné

Ezt a csodálatos felvételt a felkelő nap és a fagyos idő következtében létrejövő jégtáblák részvételével készítette a Balaton partján Deák Ferencné észlelőnk. A Fenyő Miklós által énekelt dal címe igazán frappáns volt, nem véletlen, hogy 2011-ben ő lett az első.

 

2012

illusztráció
Lehelet | Fotó: Faludi Tamás

Egy, a Csobánka közelében lévő lovardánál készült pillantkép lett a 2012-es év nyertese, amely egy igazán jól megfogott momentumot ábrázol, a képet feltehetőleg egy hideg reggelen készítette az év nyertese, Faludi Tamás.

 

2013

illusztráció
Mennybolt | Fotó: Kovács Natália

Mamma mia, micsoda mammák voltak az égen 2013-ban! Ezek a nagy labilitásra utaló felhők leginkább csomókra vagy bugyrokra emlékeztetnek bennünket, az év nyertesének, Kovács Natáliának pedig ráadásul éppen a naplemente fényeiben sikerült elkapnia őket. Gratulálunk!

Minden kedves nyertesnek gratulálunk, egyúttal köszönjük a versenyben való részvételt!

Hamarosan újabb cikkel jelentkezünk, melyben a soron következő öt év nyertes fotóit mutatjuk be.

Borítókép: Kovács Natália

Szavazás

Nekik melyik év nyertese tetszik a legjobban?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés