illusztráció illusztráció

Légzuhatag pusztított nyugaton

Ismét nyugatra hozta a legtöbb csapadékot a hétfő éjjel átvonult front, Felsőszölnökön downburst tépázta meg az erdőt.

Forrósággal indult a hét, majd az estére megérkezett front mára pár fokkal mérsékelte a nagy meleget. Éjjel a Dunántúl nyugati, északi felén beindult a villámshow:

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

A front a Dunántúlra hozott jelentősebb csapadékot, több helyen felhőszakadással vonultak a zivatarok, Felsőszölnökön vélhetően downburst, azaz

légzuhatag tépázta meg a környékbeli erdőt:

illusztráció

illusztráció

illusztráció

illusztráció

illusztráció
Achammer Diana fotói

A főváros térségébe már csak a szele ért a frontnak, ahol újabb szélrekord dőlt meg, de csapadékból kevés jutott az északi tájakra, keleten ismét nem esett. A csapadékszegény tájakon pedig több lángra kapott báláról, tarlóról számolt be ma a Katasztrófavédelem többek közt Mórahalmon, Helvécián, Martfűn, Szabadszálláson, valamint Medgyesegyháza és Telekgerendás közelében.

Mindeközben minket a front érkezése előtt a Tisza-tónál a nagy melegen kívül semmi nem zavart a kérészek násztáncának megfigyelésében.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés