Lehűlés, havazás is jön hétvégére

| 2018. január 29. 16:24 | Frissítve:
A hét végére újabb lehűlés érkezik, péntek hajnaltól ismét havazásra készülhetünk, de néhol akár zivatar is kialakulhat.

Pénteken egy felettünk hullámzó frontrendszer hatására sokfelé volt csapadék. A Dunántúl nyugati-északnyugati felén egyre inkább havas eső, havazás volt a jellemző, máshol még eső, zápor volt a meghatározó.

Pénteken várható friss hómennyiség

Az Alpokalján és a Bakonyban éjfélig akár több centiméternyi friss hó is hullhat. A szél a Dunántúlon északira fordult, megkezdődött a hidegebb levegő beáramlása, délután helyenként csak +2, +3 fokot mérhettünk. Ezzel szemben az ország délkeleti felén még 14-15 fokot mutattak a hőmérők.

Mikolai Bertics Mihály fotója, köszönjük!

Téliesebb folytatás

A hétvégére marad a szeles idő, szombaton a legfrissebb modellfutások szerint egy kimélyülő és térségünkön átvonuló mediterrán ciklon hatására még sokfelé kell számítani vegyes halmazállapotú csapadékra, nyugat felől egyre inkább havas esőre, hóra számíthatunk, majd éjjel nyugat felől csökkenni, szakadozni kezd a felhőzet. Mindenhol jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a legtöbb helyen 5 fok alatt maradnak a maximumok. Vasárnap az évszaknak megfelelő hőmérsékletű, szeles, változóan felhős-napos időjárásra készülhetünk.

Borítókép: Piszter Nikolett


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |