Az elmúlt négy év legmelegebb napja

| 2011. július 10. 14:47 | Frissítve:

39,1 fokot mért Túrkevén az OMSZ, megdőlt mind az országos, mind a fővárosi napi maximumrekord.

Friss - 39,1 fok az új július 10-i rekord, melyet Túrkevén mért az Országos Meteorológiai Szolgálat (MTI). 2007 júliusa óta nem mértek ilyen meleget hazánkban.

Friss - Határainktól északra, Szlovákiában egy rendkívül intenzív zivatarrendszer mozog, melyben kísérleti villámlokalizációs rendszerünk másodpercenként több, mit tíz(!) villámot érzékel. Néhány új cella közben a fővárostól keletre, az Északi-Középhegységben is megerősödött.

(a 17:59-es hibrid kép jobbra látható)

Friss -Megérkezett a fővárosi adat, Újpesten 38,4 fokot mértek, ezzel jócskán megdőlt a korábbi budapesti rekord. Az országos adat kora este derülhet ki. (Index)

Információink szerint délután 2 óra körül megdőlt országos napi rekord, a hőmérséklet további emelkedése miatt azonban még nem közölte a pontos méréseket az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nem hivatalos értesüléseink szerint kis híján elérte a 39 fokot a maximum. A korábbi rekordot a 1927-es 37,5 fokos szegedi mérés tartotta.

A nagy hőségben több zivatarcella is kipattant a fővárostól keletre és északkeletre. Jégesőt Balassagyarmat mellől jelentettek.

Nincs hűvös a hegyekben sem, az osztrák határon fekvő Kendig-csúcson mérjük jelenleg a "leghidegebbet", ott 28 fokot mutat a hőmérő.

Négy régióban érvényes a piros hőségriasztás, Közép-Magyarország, Észak- és Dél-Alföld, valamint Dél-Dunántúl térségében 27 fok fölött alakulhat a napi középhőmérséklet. Másodfokú riasztás érvényes az ország többi területén, ott 25 fok felett várják a vasárnapi középhőmérsékletet.

Kövesse nyomon a hőséget hőtérképünkön! »

(folyamatosan frissítve)
Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Mikor jön a tél?

Még nem
🍁

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak