Kedden többfelé lehet zivatar

| 2015. június 8. 6:39 | Frissítve:
Hétfőn délután szórványosan, kedden már többfelé számíthatunk frissítő zivatarok kialakulására.

A következő napokban is marad az eddigiekhez hasonló meleg, nyári időjárás, ugyanakkor egy térségünket megközelítő gyenge hidegfrontnak köszönhetően elsősorban a hét elején megnő a záporok, zivatarok kialakulásának valószínűsége.

Hétfőn délután már több helyen magasra törhetnek a gomolyfelhők, és elsősorban északon, valamint a Dunától keletre alakulhatnak ki szórványosan zivatarok, majd kedden már többfelé lehet rájuk számítani az ország területén - legkisebb eséllyel ekkor az ország keleti, északkeleti részén.

Hevesebb viharokra is jó esély kínálkozik

Hevesebb zivatarok kialakulására is jó esély mutatkozik, ezekhez felhőszakadás, viharos erejű kifutószél, akár nagyobb méretű jég is társulhat. Kedden zivataroktól függetlenül is többfelé megélénkül az északi, északkeleti szél. Ugyanakkor továbbra is marad a meleg, fülledt időjárás, zivatarokat követően azonban hirtelen akár 8-10 fokkal is visszaeshet a hőmérséklet.

Szerdától ismét a napsütés veszi át a főszerepet, és csak helyenként számíthatunk egy-egy frissítő zápor, zivatar kialakulásra a délutáni, kora esti órákban. Ezzel együtt pár fokkal tovább melegszik a levegő, pénteken helyenként 35 fok is lehet a délutáni órákban. 

Továbbra is könnyedén leéghetünk!

A nagyon erős UV-sugárzás miatt a 11 és 15 óra közötti időszakban továbbra is célszerű lesz kerülni a közvetlen napfényt, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel, napszemüveg, szalmakalap viselésével védekezni a leégés ellen. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |