Ma szükség lesz az esernyőkre

| 2011. október 20. 10:17 | Frissítve:
Északnyugat felől hullámzó hidegfront és a hozzá tartozó felhő-és csapadékzóna érte el hazánkat.

Az előző napokban meglehetősen hűvős, éjszakánként fagyos, ám országszerte szinte zavartalanul napos időjárást okozó anticiklon a tegnapi naptól kezdve térségünk fölött fokozatosan gyengülni kezdett, és északkeleti irányból húzódott, jelezvén, hogy átalakulás kezdődik időjárásunkban. Az Északnyugat-Európa fölött örvénylő ciklon hullámzó hidegfrontja ma a hajnali órákban érte el északnyugati határainkat, térségünk fölött lelassulva csak holnap délutánra hagyja el keleti, délkeleti határainkat. A hidegfront felhőzetének mozgását nyomon követhetik a SAT24 műholdfelvételén. 

A mai nap folyamán így országszerte erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és főként a délutáni órák második felétől többfelé kell számítanunk csapadékra, eső, zápor formájában. Emellett főként a Dunántúlon kísérhetik több helyen erős, néhol viharos lökések az északi, északnyugati szelet. esős időA hőmérséklet a tegnapihoz képest (délután többfelé elérte a hőmérséklet a 20°C-ot) jelentősen visszaesik, délutánra a legtöbb helyen 10-11°C körüli csúcshőmérsékletre van csak kilátás, sőt északnyugaton akár ezalatt is maradhat, míg délkeleten, ahol eleinte nem várható még csapadék, a 15°C-ot is meghaladhatja. Holnap hajnalban az ország délkeleti kétharmadán továbbra is borongós, esős idő várható, míg északnyugat felől lassan megszűnik a csapadsék, és elkezd felszakadozni a felhőzet. Élénk, a Tiszántúlon erős szél mellett 3 és 8°C közé süllyed a hőmérséklet. Napközben az északi, északnyugati területeken egyre többfelé kisüt a Nap, délkelet felé haladva azonban több lesz a felhő, és a keleti, délkeleti határszélen csak délutánra szűnik meg a csapadék. Mindössze 8 és 13°C közé emelkedik a hőmérséklet, de a hőérzetünket tovább ronthatja az élénk északkeleti szél, elsősorban a keleti tájakon.

Hétvégére megnyugszik időjárásunk, változóan felhős-napos időre van kilátás, csak néhol fordulhat elő kisebb eső. Főként szombat hajnalban az északi, északnyugati tájakon ismét megjelenhetnek a gyenge fagyok. Folyamatosan frissülő előrejelzésünket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |