Majdnem 33 fokkal indult május

| 2012. május 1. 14:03 | Frissítve:
Kedden 32,9 fok volt Budapesten. Ma is szinte biztosra vehető a melegrekord, holnaptól enyhül a hőség.

Ismét több helyen 30°C fölött (12:45): Hőtérképünkön jól látható, hogy ismét több helyen elérte a hőmérséklet a 30°C-ot. A mai napon újabb melegrekord megdöntésére van esély.

Hőzivatar Esztergomnál (19:10): A Dunakanyar nyugati felén, Esztergom térsége felett egy magányos cella zivatarrá fejlődött, melyet már villámok is kísérnek. A hőzivatar nem lesz hosszú életű.

Majdnem 33 fok volt (17:39): 32,9 fokkal ismét Budapesten dőlt meg a napi melegrekord.

Frissítve (14:00): Április utolsó napjai után május első napja ismét nyárias időt, kánikulát hozott magával, a hőmérsékletek az ország jelentős részén 13:00 órára elérték a 30°C-ot, a hivatalos mérések szerint Nyíregyházán és Pakson már 31°C volt, így biztosra vehető, hogy sorozatban negyedjére ma újabb melegrekorddal "gazdagodunk".

A korábbi rekord 30,4°C volt, amelyet 1977-ben Homokszentgyörgyön mértek. A fővárosban is már 30°C-ot mértek, így a korábbi 1934-es rekord (29,2°C) is a múlté. Természetesen ezek még nem a végleges értékek, a maximumok akár még egy-másfél fokkal is magasabban alakulhatnak. (Részletek a kora esti órákban.)

Tűző napfény, igen meleg idő jellemzi május elsejét is.

Szerdán még marad a rekordokat döntögető meleg, de már erőteljesebb lesz a nappali gomolyfelhő-képződés, és főként a Dunántúl nyugati, délnyugati felén, valamint északon, északkeleten zápor, zivatar is kialakulhat.

Csütörtöktől fokozatosan mérséklődik a hőség, péntekre időjárásunk - hőmérsékleti szempontból - visszatér a normális kerékvágásba. Ezzel egyidejűleg többfelé számíthatunk majd záporok, zivatarok kialakulására, helyenként heves zivatarok is valószínűek, jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kíséretében.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |