illusztráció illusztráció

Már 6 éjjellátó webkameránk van

Fonyódon, a Várhegy Kilátóban helyeztük el legújabb, szám szerint a hatodik éjjellátó webkameránkat.

Hatra bővült éjjellátó webkameráink száma, a legújabbat pénteken Fonyódon, a Várhegy Kilátóban telepítettük.

Az éjjellátó webkamerák különleges előnye abban rejlik, hogy 

éjszaka is színes képeket közvetítenek,  

így kiválóan megfigyelhetők rajtuk holdfényes, ködös éjszakák, villámshow-val kísért zivatarok, vagy egyszerűen akár csak a csillagos égbolt is.

Prédikálószék

A Dunakanyarban található hegycsúcson elhelyezett webkameránkon jól nyomon követhető a Duna fölött gyakran hömpölygő ködfolyam. Kora nyári időszakban éjszakai világító felhők megfigyelésére is alkalmas, illetve éjszakai zivataros helyzetek esetén is izgalmas képeket szolgáltat. Téli időszakban különösen havas-hózáporos időszakban nyújt szép látványt.

Ködös, holdfényes éjszaka ez év októberében

Vác-Nyulas

Szintén a Dunakanyarban található webkamera, főként ködös, zivataros helyzetek megfigyelésére alkalmas helyszín.

illusztráció

Érkező zivatarfelhők 2019. július 27-én a késő esti órákban

Felsőszölnök

Az ország nyugati szegletében ez év kora tavaszán került elhelyezésre. Elsősorban a hazánk területére nyugat felől belépő hidegfrontok érkezése esetén szolgáltat izgalmas felvételeket.

Siófok

A Balaton fővárosában működő webkameránkon különösen a nyugat, délnyugat felől érkező zivatarláncok nyújthatnak maradandó élményt. Téli időszakban a hideg beálltával a jégképződés is szépen kivehető rajta. Ez év májusában vörös lidércet is sikerült lencsevégre kapnia a kamerának:

Medulin

Az Adriai-tenger partján található, és különösen zivatarok idején érdemes nyomon követni. Nappali időszakban már víztölcsért is sikerült elkapnia.

Fonyód-Várhegy Kilátó

A Balatonra néző legújabb ilyen típusú kamera, mely elsősorban a Balaton-felvidék irányából érkező szignifikánsabb időjárási jelenségek (téli időszakban hózáporok, nyári időszakban zivatarok) esetén lehet előnyös.

illusztráció

A kamera első estéje november 22-én

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés