illusztráció illusztráció

Már havazik

A Dunántúlon vasárnap estétől esik a hó, mely szép lassan terjed kelet felé. Újabb 10 centi eshet.

Délután vége szakad a napos, kora tavaszi idõnek, északnyugat felõl beborul az ég, és újabb havazásra számíthatunk. Másodfokú hóriasztás érvényes vasárnap a Dunántúl középsõ és nyugati régiójára, éjfélig akár 6-8 centi is lehullhat. Ugyancsak narancs fokozatú hóriasztás került kiadásra a hétfõi napra, Közép-Magyarország (Budapest és környéke), valamint az Északi-középhegység területén érheti el az egy nap alatt lehulló hó mennyisége a 10 cm-t.

Frissítve 23:35 A várakozásoknak megfelelõen hamarosan eléri Budapestet a havazás. A reggeli óráktól kezdve a csapadék nyugati megyéinkben várhatóan fokozatosan átvált havas esõbe, majd esõbe.

Frissítve 22:15 Jelenleg a Nagymaros-Székesfehérvár-Kaposvár vonaltól nyugatra havazik, az OMSZ az 1-3 órás riasztásokat tekintve a Nyugat-Dunántúlra kiadta a másodfokú riasztást. A csapadéktömb továbbra is lassan mozog a fõváros irányába.

Frissítve 19:45 Menetrend szerint terjed a hóesés, a Dunántúl északi és nyugati területein már esik a hó. A csapadéksáv jól nyomonkövethetõ a Hótérképen.

Frissítve 14:40 Piros hóriasztást adott ki Burgerlandra az osztrák meteorológiai szolgálat. Bõvebben németül.

Frissítve 12:50 Sopronban délben elkezdõdött a havazás, mely lassan terjed kelet felé. A csapadék várhatóan este 6 körül éri el a Gyõr-Pápa, este 9-kor Komárom-Veszprém vonalat, majd elõreláthatólag éjfél körül kezd neki a havazás Budapesten.

Köszönjük, és továbbra is várjuk fényképeiket!
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés