illusztráció illusztráció

Március első hétvégéjén is kitart a tavaszi idő

Helyenként azért szükség lehet az esernyőkre.

A mai napon sok felhő lesz felettünk, de keleten, északkeleten csak néhol fordulhat elő kevés csapadék. Máshol többfelé lehet eső, zápor,

délután pedig néhol a Dunántúlon akár az ég is megdörrenhet.

Sokfelé lesz élénk a délkeleti szél, az Alföld déli tájain erős lökésekre is számítani kell. Napközben 10 és 20 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet, délkeleten, délen lesz a legmelegebb.

Szombaton még több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, de délután délnyugat felől már egyre szakadozottabb lesz a felhőzet, viszont keleten, északkeleten és északon többfelé tartósan felhős maradhat az idő. Helyenként élénk lesz a déli-délkeleti szél. Hajnalban, reggel a Dunántúlon sokfelé találkozhatunk kiterjedt ködtakaróval. A reggeli 1-9 fokot követően délután 11-18 fokot mutathatnak a hőmérők.

illusztráció
Folytatódik a tavaszi idő | Fotó: Kocka55

Vasárnap többfelé indulhat párásan, ködösen a nap, majd ezek feloszlását követően

szinte mindenhol naposabb időre van kilátás,

csupán északkeleten lehet még több felhő az égen napközben. Elszórtan északon, északkeleten és délután délnyugaton is átmenetileg kisebb záporok előfordulhatnak. A délies szél többfelé élénk, nyugaton és északnyugaton erős lesz. Fagyni ezen a reggelen sem fog. A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

jövő hét első napján vastagabb felhőtakaró érkezik fölénk, de ebből számottevő csapadék sehol sem valószínű. Északkeleten tart ki legtovább a napsütés. A helyenként élénk déli-délkeleti szélben délutánra 14 és 20 fok közé melegedhet a levegő. A jelenlegi számítások szerint kedden egy hidegfront érkezhet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseink nyomon követhetők itt.

Borítókép: Rokonál Zotya (Tiszalök)

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat képtárunkba.

Szavazás

Terveztél szabadtéri programot a hétvégére?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés