Meddig marad a jóidő?

| 2011. március 22. 12:23 | Frissítve:
Végre megérkezett a jóidő, lehet kirándulni a szabadban. De vajon meddig tartja magát a kellemes meleg?

Hétfőre elvonult hazánk felől az a mediterrán ciklon, amely a hétvégén a kellemetlen, borongós, esős időjárást okozta. Mögötte szárazabb, egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, és egy kiépülő anticiklonnak köszönhetően még jó pár napig élvezhetjük a kellemesen meleg, száraz, tavaszi időt.

A hosszúra nyúlt tél után végre megérkezett a napos, hamisítatlan márciusi idő hazánkba: reggelente ugyan még érdemes lesz rétegesen öltözködni, hajnalban kissé hűvös időre van kilátás, ám a szikrázó napsütés hatására  szombatig napról napra egyre magasabbra kúszik fel délutánonként a hőmérő higanyszála. Olyannyira, hogy pénteken-szombaton országszerte 15-20°C-os csúcshőmérsékletekre van kilátás.

A hétvégéig általában kevés felhő lesz az égen, az is inkább áttetsző fátyolfelhőzetként szűri csak a napsütést, pénteken jelentkezhet egy erősebb felhősödés. Szombaton aztán egy hidegfront érkezik a Kárpát-medence térségébe, melynek hatására ekkor már az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett záporok alakulnak ki. A záporok egy-egy gócban hevesebbek is lehetnek, sőt, nem kizárt, hogy néhol akár az ég is bedörrenjen! A hidegfront mögött vasárnap hűvösebb levegő érkezik majd fölénk: az addigiakhoz képest mintegy 5-8°C-kal esnek vissza a délután mérhető hőmérsékleti értékek, a jövő hét elején pedig ismét megjelennek a hajnali fagyok.

Szombatig tehát marad a tavasz, aki csak teheti, használja ki a jóidőt! A ciklon után kitisztult a levegő, érdemes sokat kirándulni, minél több időt eltölteni a szabadban. A vasárnapra ígérkező lehűlés pedig a jelenlegi számítások szerint csak átmenetinek ígérkezik, lassan tényleg búcsút mondhatunk a télnek!

Addig is érdemes minden nap nyomon követni aktuális előrejelzésünket!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |