Meddig marad a jóidő?

| 2011. március 22. 12:23 | Frissítve:
Végre megérkezett a jóidő, lehet kirándulni a szabadban. De vajon meddig tartja magát a kellemes meleg?

Hétfőre elvonult hazánk felől az a mediterrán ciklon, amely a hétvégén a kellemetlen, borongós, esős időjárást okozta. Mögötte szárazabb, egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, és egy kiépülő anticiklonnak köszönhetően még jó pár napig élvezhetjük a kellemesen meleg, száraz, tavaszi időt.

A hosszúra nyúlt tél után végre megérkezett a napos, hamisítatlan márciusi idő hazánkba: reggelente ugyan még érdemes lesz rétegesen öltözködni, hajnalban kissé hűvös időre van kilátás, ám a szikrázó napsütés hatására  szombatig napról napra egyre magasabbra kúszik fel délutánonként a hőmérő higanyszála. Olyannyira, hogy pénteken-szombaton országszerte 15-20°C-os csúcshőmérsékletekre van kilátás.

A hétvégéig általában kevés felhő lesz az égen, az is inkább áttetsző fátyolfelhőzetként szűri csak a napsütést, pénteken jelentkezhet egy erősebb felhősödés. Szombaton aztán egy hidegfront érkezik a Kárpát-medence térségébe, melynek hatására ekkor már az erőteljesebb gomolyfelhő-képződés mellett záporok alakulnak ki. A záporok egy-egy gócban hevesebbek is lehetnek, sőt, nem kizárt, hogy néhol akár az ég is bedörrenjen! A hidegfront mögött vasárnap hűvösebb levegő érkezik majd fölénk: az addigiakhoz képest mintegy 5-8°C-kal esnek vissza a délután mérhető hőmérsékleti értékek, a jövő hét elején pedig ismét megjelennek a hajnali fagyok.

Szombatig tehát marad a tavasz, aki csak teheti, használja ki a jóidőt! A ciklon után kitisztult a levegő, érdemes sokat kirándulni, minél több időt eltölteni a szabadban. A vasárnapra ígérkező lehűlés pedig a jelenlegi számítások szerint csak átmenetinek ígérkezik, lassan tényleg búcsút mondhatunk a télnek!

Addig is érdemes minden nap nyomon követni aktuális előrejelzésünket!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |