Elő az esernyővel!

| 2015. október 8. 11:53 | Frissítve:
Elő az esernyővel, esőkabáttal, gumicsizmával! Vasárnap és hétfőn jelentős csapadékra készülhetünk, mediterrán ciklon érkezik.

Előkészíthetjük a gumicsizmákat, ugyanis egy mediterrán ciklon ért el bennünket és jelentős mennyiségű csapadékot hoz magával. Szombaton a késő délutáni, esti órákban érkezett meg a déli tájakra, majd az éjszaka folyamán dél felől egyre többfelé eleredt az eső. Vasárnap reggel a legészakibb területeket leszámítva már az eső hangjára ébredhettünk.

Nagy esők jönnek

Senkit sem hagy ki a ciklon, napközben az ország teljes területén esni fog, a napi csapadékösszeg az ország déli felén többfelé az 50 mm-t is meghaladhatja. Szombaton ezzel együtt helyenként már feltámadt a szél, vasárnap országszerte erős lesz, többfelé viharossá is fokozódhat az északi, északkeleti szél. Az egyre hűvösebb hajnalokat követően, napközben sem melegszik fel jelentősen a levegő, vasárnap csupán 7-12 fok között alakulnak a maximumok. A kirándulásokat lefújhatjuk, marad a forró tea.

Havazás csak a legmagasabb hegycsúcsainkon lehet

Hétfőn átvonul felettünk a ciklon középpontja, az orság keleti, északkeleti felén még marad az esős idő, továbbra is sokfelé erős széllel. Ugyanakkor nyugaton, délnyugaton már eláll az eső, északkelet felé lassan továbbáll a csapadékzóna.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Az Időkép automatikus modellfutása által várt összcsapadék vasárnap éjfélig (szombat reggeli adatok alapján):


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |