Hétvégére csökken a csapadékhajlam

| 2018. február 5. 19:02 | Frissítve:
Pénteken a Dunántúlon és délen már többfelé számíthatunk napsütésre, majd a felhősebb szombatot naposabb vasárnap követi.

A szerdai és csütörtöki mediterrán ciklon okozta csapadékos időjárás után a hét hátralévő részében már szárazabb időre van kilátás, országosan a legtöbb napsütés vasárnap ígérkezik.

Szárazabb, nem túl hideg folytatás

Pénteken nyugat felől már csökken a felhőzet, a Dunántúl nagy részén és a Duna-Tisza köze nyugati-délnyugati tájain többfelé kisüt a nap, északon és az Alföld nagy részén azonban még sok lesz a felhő, és ott kisebb havas eső, hószállingózás is előfordulhat. A szél mérséklődik, már csak északkeleten és néhol a Dunántúlon lehet egy-egy élénk lökés. Hajnalban a derültebb, vastagabb hóval borított nyugati országrészben -7, -8 fokig is hűlhet a levegő, napközben 1-6 fokra van kilátás. 

Nemes Péter fotója, köszönjük!

Hétvégén szombaton felhősebb, vasárnap naposabb időre van kilátás, szombaton még északkeleten és nyugaton hószállingózás előfordulhat, reggelente pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, számottevő csapadék ugyanakkor nem várható. Csak helyenként lehet élénk az északi-északnyugati szél. Éjszakánként szinte mindenhol fagyni fog - a derült, havas részeken továbbra is előfordulhat -7, -8, vasárnap hajnalban akár -9, -10 fok -, napközben a legtöbb helyen 5 fok közelébe melegszik a levegő, a vastagabb hóval fedett tájakon azonban alig emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet.

Borítókép: Rippel Erik


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |