illusztráció illusztráció

Szombat estig kánikula

Ismét fokozódik a kánikula, szerdán és csütörtökön 38-39 fok is lehet, majd a hét második felében zivatarok érkeznek.

A hétfő hajnalban érkezett gyenge hidegfront már elhagyta térségünket, mögötte anticiklon épül fel, a hét közepéig így alapvetően napos, ismét egyre melegebb időben lesz részünk, szerdára az ország nagy részén visszatér a 35 fok fölötti forróság.

Vasárnap éjfélig harmadfokú hőségriadó

Ennek köszönhetően az országos tisztifőorvos vasárnap éjfélig meghosszabbította a harmadfokú hőségriadót az ország egész területére vonatkozóan.

A Balaton 29, a Velencei-tó 28 fokos

illusztráció

Szerdán legfeljebb az északi tájakon zavarhatják időnként gomolyfelhők a napsütést, csapadék azonban ezeken a napokon nem valószínű, és jelentős légmozgásra sem kell számítani. Ismét fokozódik a kánikula: kedden 31-36, szerdán már 34-39 fokos hőségben lesz részünk. Továbbra is nagyon erős lesz az UV-sugárzás, 11 és 15 óra között kerüljük a közvetlen napfényt, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget, illetve ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

Csütörtöktől fülledt, záporos-zivataros idő

Csütörtökön is marad a 34-39 fokos forróság, azonban egy térségünket megközelítő hidegfront miatt labilisabbá válik a levegő, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól azonban már több helyen kialakulhat zivatar. Hevesebb, jégesővel, felhőszakadással, illetve viharos széllökésekkel kísért zivatarok is előfordulhatnak. A Dunántúlon zivataroktól függetlenül is megerősödik az északira-északnyugatira forduló szél.

illusztráció

Péntekre csupán egy-két fokkal mérséklődhet a forróság, a magasba törő gomolyfelhőkből pedig ezen a napon is kialakulhatnak záporok, zivatarok akár hevesebb kísérőjelenségekkel.

Jelentősebb lehűlést egy szombat estére körvonalazódó hidegfront hozhat.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés