Megérkezik az igazi nyár

| 2013. június 11. 20:56 | Frissítve:
Hosszú idő után a hét második felétől igazi nyári idő köszönt be, a jövő hét elején már igazi kánikula várható.

Talán első olvasásra nehéz elhinni, de a hosszantartó csapadékos és átlagosnál hűvösebb időszak órái meg vannak számlálva, a következő napokban ugyanis fokozatosan melegszik az idő, egyre több lesz a napsütés, a vakáció megérkeztével beköszönt az igazi nyár.

Csütörtöktől hamisíthatatlanul beköszönt a meleg, nyári idő. Sok-sok napsütés kárpótolhat majd bennünket az elmúlt időszak hűvös, napfényszegény időjárásáért, csupán csütörtökön a keleti határ mentén, péntek éjjel és szombaton pedig egy érintőleges gyenge hidegfront következtében északon-északnyugaton alakulhat ki helyenként futó zápor, esetleg zivatar. A szél is fokozatosan mérséklődik, bár pénteken északnyugaton átmenetileg megerősödhet majd az északnyugati irányú légmozgás. A hőmérséklet fokozatosan mindenhol 25 fok fölé emelkedik, pénteken és szombaton már lesznek olyan helyek, ahol a 30 fokot is elérheti, illetve kevéssel meghaladhatja.

Vasárnap és a jövő hét első napjaiban aztán ránk törhet az igazi kánikula. A legfrissebb számítások szerint szinte zavartalan lesz a napsütés, felhők alig lesznek az égen és a hőmérséklet mind több helyen 30 fok fölé emelkedik, sőt keddre helyenként már 35 fok közelébe is felkúszhat a hőmérők higanyszála.

Mindezzel együtt azonban fokozatosan erősödő pollenterhelésre számíthatunk, elsősorban a pázsitfűfélék, a csalánfélék és a nyári gyomok virágpora okozhat az allergiások számára kellemetlen időszakot. Másrészről az év ezen szakaszában a legmagasabb a Nap delelési szöge, így rendkívül erős UV-sugárzásra kell felkészülnünk, a szalmakalap, napszemüveg, valamint a magas faktorszámú fényvédő krémek nélkülözhetetlen társaink lesznek. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon >>>


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |