illusztráció illusztráció

Megint csapadékosra fordul az idő

Csütörtökön nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, az északkeleti országrész kivételével sokfelé fog esni, a Dunántúlon ismét havazhat.

A szerdai szárazabb, naposabb időt követően csütörtökön nyugat felől újabb ciklon éri el térségünket, újból csapadékosabbra fordul időjárásunk.

A délutáni órákig inkább csak a Dunántúl nyugati részén eshet, majd estétől a csapadékzóna északkelet felé tolódik, az északkeleti országrész kivételével ismét sokfelé szükség lesz az esernyőkre, főként az ország délnyugati felén többfelé jelentős mennyiségű, helyenként akár

20-30 mm csapadék is hullhat.

illusztráció

A nyugati tájak fölé a magasban hidegebb levegő áramlik, így elsősorban az Alpokalján, majd péntekre virradóra a Bakonyban az eső mellett havas eső, havazás is előfordulhat, a magasabb hegycsúcsokon átmenetileg néhány centiméter vizes, tapadó hóréteg is kialakulhat.

Pénteken eleinte még többfelé, napközben aztán egyre kevesebb helyen eshet, a felhőzet fokozatosan szakadozni, vékonyodni kezd.

Nyugaton viharos szél fújhat

A mérsékelt keleties szél csütörtökön fokozatosan északkeletire, nyugaton északira fordul, egyre többfelé megélénkül, a Dunántúl nyugati, délnyugat részén megerősödik, ott éjjel és péntek reggel nem lesznek ritkák a viharos széllökések sem, majd napközben jelentősen veszít erejéből a légmozgás. 

illusztráció

Hétvégén is marad a változékony idő. Szombaton a nap nagy részében csapadék nem várható, az élénk, erős délies széllel pedig melegebb levegő áramlik fölénk, így délután 11-16 fokot mutathatnak a hőmérők. Előreláthatólag este érkeznek nyugatról újból esőfelhők, így vasárnap reggelig ismét többfelé valószínű eső.

A hét utolsó napján kissé szeles, de alapvetően enyhe időre van kilátás, a gyakran megnövekvő felhőzetből szórványosan továbbra is számítani kell záporokra, helyenként akár egy-egy zivatarra is.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés