Megint kánikula jön

| 2009. július 27. 13:39 | Frissítve:
Az e hétvégi lehűlés sem tudott hosszútávon enyhe időt hozni. Egy gyenge hidegfront után visszatér a hőség.
Hiába okozott emlékezetes éjjeli vihart a szombat hajnalban hazánk fölött átvonuló hidegfront, a néhány fokkal enyhébb hétvégét a hét közepétől ismét kánikula követi majd.

Keddden a hűvösebb éjszaka után gyenge hidegfront érkezik, mely leginkább északi megyéinkben, illetve a Dunántúlon okozhat záporokat, zivatarokat. Az OMSZ munkatársai holnapra csupán elsőfokú riasztást adtak ki.

A folytatásban - egészen péntekig - egy magasnyomású öv alakítja majd időjárásunkat, a levegő hőmérséklete helyenként akár a 32-35 °C-ot is elérheti majd. A déli órákban várhatóan újra magas lesz az UV-B sugárzás, figyeljünk majd oda bőrünk védelmére, illetve a megfelelő folyadékpótlásra.

Pénteken egy újabb hidegfront jön, de nem kell megijedni: a jelenlegi modellfuttatások azt mutatják, hogy nem kell nagyobb mennyiségű csapadékra, markáns lehűlésre készülnünk. Problémát okozhat viszont a szombati napon a szél megerősödése; kérdés, hogy emiatt nem fogják-e megint elhalasztani a Balaton-átúszást.

Fontos megemlíteni viszont az eddigiekhez képest, hogy most hétvégén várhatóan nem kell hidegtől és kiadós esőktől tartanunk, egyedül a szeles időjárás okozhat majd némi fejfájást az arra érzékenyeknek.

További részletek előrejelzésünkben >>>

hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |