Megszűnik az éles kontraszt

| 2014. szeptember 2. 10:41 | Frissítve:
Mérséklődik az éles hőmérsékleti kontraszt a nyugati és keleti tájak között.

A következő napokban a nyugati országrészben is fokozatosan meghátrál a hirtelen jött szokatlanul hűvös, őszi időjárás, ezeken a tájakon is melegszik a levegő, így mérséklődik az ország két vége között hétfő óta fennálló éles hőmérsékleti kontraszt. Ennek ellenére továbbra is nyugaton, délnyugaton lesz mérsékeltebb, míg az Alföldön és északkeleten erőteljesebb a nappali felmelegedés.

Mérsékelt megosztottság

Csütörtökön és pénteken mérsékelt megosztottság lesz jellemző az ország időjárására: miközben délen, délnyugaton gyakran összetornyosulnak majd a felhők, és továbbra is kialakulhatnak záporok, esetleg zivatarok, addig a főváros környékén, az Alföld nagy részén és északon, északkeleten az időnkénti felhősödés mellett több órás napsütésben, igazi nyári hangulatú időben bízhatunk. Továbbra is ezeken a tájakon lesz melegebb: délutánonként jellemzően 28-29, miközben nyugaton, délnyugaton 22-24 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk. 

Főként csütörtökön még többfelé élénk, erős marad a keleti, északkeleti szél, péntekre azonban már veszít erejéből a légmozgás.

Hétvégén is marad előreláthatólag a nyárias hangvételű időjárás, a napsütést időnként felhők zavarhatják meg, és elszórtan záporokra, zivatarokra is készülnünk kell.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |