Visszatér a meleg

| 2012. október 13. 10:20 | Frissítve:
A héten nem fogunk fázni, a hét második felében a legtöbb helyen 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Október második hete a múlt hét vasárnap átvonult hidegfrontot követően igen csak hűvös, gyakran felhős időt hozott magával, hajnalonként a talajmenti fagyok mellett helyenként két méteres magasságban is fagyott.

A hűvös időszaknak azonban egyelőre vége. A következő időszakban - legalább a jövő hét végéig - délire, délnyugatira forduló áramlással igen csak meleg, főként kedden nagy nedvességtartalmú légtömegek áramlanak fölénk, így megenyhülnek az éjszakák, jelentősen erősödik a nappali felmelegedés, lesznek helyek az országban, ahol még akár *nyári napot is regisztrálhatunk.

Hétfő volt az első nap, amikor a legtöbb helyen már 20 fok fölé emelkedett délutánra  a hőmérséklet. Ezen a napon hosszabb napos időszakoknak örvendhettünk, a megélénkülő déli szelet elsősorban a Kisalföldön erős lökések kísérték, mellyel áramlott be térségünkbe a meleg levegő. Az Északi-középhegység térségében azonban tartósan borult, párás körzetek is voltak, ezeken a helyeken délután is csak 15°C közelében maradt a hőmérsklet.

Kedden egy peremciklon hatására csapadékosabbra fordul az idő, ugyanakkor marad az enyheség, a legtöbb helyen már hajnalban sem süllyed 10 fok alá a hőmérséklet. 

Ugyanakkor nyugat felől egyre inkább megnövekszik a felhőzet, és sok helyen ered el majd az eső, záporok, helyenként akár nyárias zivatarok is kialakulnak.

Szerdától már szárazabb légtömegek érkeznek, továbbra is déli marad az áramlás, a hajnali párásság és köd megszűnését követően napközben kellemes, napos időre, tipikus vénasszonyok nyarára készülhetünk. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

*Nyári napnak nevezzük azokat a napokat, amikor a maximum-hőmérséklet eléri, vagy meghaladja a 25 fokot.

A cikkünkben megjelent képek Rippel Erik és Azrob16 fotói, köszönjük szépen!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |