Melegrekord viharkárokkal

| 2017. december 12. 16:00 | Frissítve:

Kedden Drávaszabolcson 18,8 fokot mért az OMSZ, ezzel új melegrekord született. Északnyugaton hajnalig több helyen is károkat okozott a szélvihar.

Mint ahogy az várható is volt, kedden megdőlt a korábbi melegrekord, melyet 1994-ben Bácsalmáson mértek. Akkor 17,2 fok volt, ezzel szemben ma délután

Drávaszabolcson 18,8 fokot mért az OMSZ.

A keddre virradó éjszaka is nagyon enyhe volt, az erős, viharos délies szélnek köszönhetően a Dunántúlon nagy területen nem csökkent 10 fok alá a hőmérséklet, sőt voltak helyek, ahol 15 fok közelében alakult a minimum.

Mindemellett sok helyen nagyon szép napfelkeltében gyönyörködhettünk:

Csiszka22, Juhász Gergely és Titkosugynok nevű felhasználónk fotói, köszönjük!

125 km/órás széllökés is előfordult

A viharos erejű szél az ország északnyugati részén sajnos károkat is okozott. Méréseink szerint a legerősebb széllökések a hétfő esti órákban fordultak elő, Bakonyszombathelyen található magaslati szélmérőnk 125, míg Budapest Széchenyi-hegyen elhelyezett műszerünk 112 km/órás lökést mért.

A legtöbb kár Győr-Moson-Sopron megyében keletkezett, ahol leginkább kidőlt fákhoz, lehasadt faágakhoz és megrongált épületekhez vonultak ki a tűzoltók, de autókban, buszmegállókban is keletkeztek károk a viharos szél miatt, volt ahol pedig villanypóznákra, villanyvezetékekre zuhantak fák. Személyi sérülés szerencsére nem történt, mondta el az MTI-nek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Borítókép: Mona33 /Homokmégy/
Kapcsolódó hírek

  • Tombolt a Frederike Nyugat-Európában Az Atlanti-óceán felől érkező vihar komoly károkat okozott Nyugat-Európa több államában.
  • Ez történt 2017-ben Az erősen fagyos január és az áprilisi hóömlés után menetrend szerint jöttek a zivatarok. Ősszel hamar megérkezett az első hó.
  • Vasárnap is megdőlt a melegrekord A rekordmeleg éjszakákat rekordmeleg nappalok követték, szombaton és vasárnap is megdőlt a nappali csúcshőmérséklet rekordja.
  • Ez történt decemberben Enyhe, zivatarokkal tarkított volt a téli szezon első hónapja, főként a hegyekben havazott.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Riasztás

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2018. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak