Melegrekordok napja

| 2014. január 5. 16:01 | Frissítve:
Vasárnap hajnalban és délután is több mint 2 fokkal dőlt meg a január 5-ére vonatkozó melegrekord.

A várakozásoknak megfelelően vasárnap mind a hajnali, mind a délutáni órákban melegrekord született. Az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-rekordot, +8,0 fokot épp 1 évvel ezelőtt, Sopronban mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ehhez képest vasárnap hajnalban több dunántúli állomáson is magasabb minimumokat regisztráltak. Legkevésbé a Zala megyei Iklódbördőcén hűlt le reggelre a levegő, az itt mért +10,4 fok több mint két fokkal haladja meg a korábbi rekordot. Ezen kívül még 8 mérőállomáson mért a Meteorológiai Szolgálat +8,0 fokot elérő vagy meghaladó minimumot.

A langyos, tavaszi idő napközben is folytatódott, a Dunántúli-dombság területén több helyen is elérte, sőt meg is haladta a 15 fokot a legmagasabb hőmérséklet, így újabb rekorddöntésre került sor. Az OMSZ tájékoztatása szerint Kaposváron kora délutánra 16,3 fokig melegedett a levegő, ez pontosan 2,5 fokkal magasabb a korábbi rekordnál, melyet eddig Túrkeve-Szeleshát és Szentgotthárd-Farkasfa tartott 13,8 fokkal.

A következő néhány napban továbbra is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, újabb melegrekord azonban várhatóan nem fog megdőlni.

A cikkünkben megjelent fotókat köszönjük Kovácsevics Árpádnak és Fülöp Lászlónak!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |