illusztráció illusztráció

Melegrekordok napja

Vasárnap hajnalban és délután is több mint 2 fokkal dőlt meg a január 5-ére vonatkozó melegrekord.

illusztrációA várakozásoknak megfelelően vasárnap mind a hajnali, mind a délutáni órákban melegrekord született. Az erre a napra vonatkozó legmagasabb minimum-rekordot, +8,0 fokot épp 1 évvel ezelőtt, Sopronban mérte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ehhez képest vasárnap hajnalban több dunántúli állomáson is magasabb minimumokat regisztráltak. Legkevésbé a Zala megyei Iklódbördőcén hűlt le reggelre a levegő, az itt mért +10,4 fok több mint két fokkal haladja meg a korábbi rekordot. Ezen kívül még 8 mérőállomáson mért a Meteorológiai Szolgálat +8,0 fokot elérő vagy meghaladó minimumot.

illusztrációA langyos, tavaszi idő napközben is folytatódott, a Dunántúli-dombság területén több helyen is elérte, sőt meg is haladta a 15 fokot a legmagasabb hőmérséklet, így újabb rekorddöntésre került sor. Az OMSZ tájékoztatása szerint Kaposváron kora délutánra 16,3 fokig melegedett a levegő, ez pontosan 2,5 fokkal magasabb a korábbi rekordnál, melyet eddig Túrkeve-Szeleshát és Szentgotthárd-Farkasfa tartott 13,8 fokkal.

A következő néhány napban továbbra is folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő, újabb melegrekord azonban várhatóan nem fog megdőlni.

A cikkünkben megjelent fotókat köszönjük Kovácsevics Árpádnak és Fülöp Lászlónak!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés