Micsoda kontraszt

| 2011. szeptember 19. 13:08 | Frissítve:
Keleten továbbra is a nyarat idézik a hőmérsékletek, nyugaton már-már őszies idő köszöntött be.

Egy hosszan elnyúló, többközéppontú rendszer hidegfrontja éri ma el hazánkat, az Adriai-tenger felett mediterrán ciklon alakult ki, nem csoda hát, hogy oly nagy a bizonytalanság az előrejelzésekben és oly nagy a kontraszt hazánk két fele között. 

A csapadékmező ugyan még el sem érte a Dunántúlt, ennek ellenére már most jó 10-15 fokos eltérés van a Viharsarok és nyugati megyék között. 

Nyugaton tehát erős hidegfronti hatás érvényesül, emiatt fejfájásra, szédülésre panaszkodhatunk, fokozódhatnak görcsös és ízületi fájdalmaink, allergiás tüneteink. Ezzel ellentétben keleten még kettős fronthatásra számíthatunk. A szeles idő következtében erősödhet fejfájásunk, migrénünk.   

Hétfőn délután nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet és estig a Dunántúlon sokfelé számolhatunk esővel, záporral, elszórtan zivatarral. Keleten legfeljebb helyenként lehet zápor.

Kedden is marad ez a kettősség: északkeleten, keleten változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, ezzel szemben a az ország délnyugati felében erősen felhős vagy borult marad az ég és főként eleinte még többfelé várható eső, zápor, majd estére fokozatosan megszűnik a csapadék. 

Szerdától ismét nyugodtabb, mérsékelten meleg időre van kilátás, rövid kihagyás után visszatér az enyhe idő, beköszönt az indián nyár.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |