Mikor érkezik a tavasz?

| 2012. március 9. 21:00 | Frissítve:
Habár meteorológiai értelemben több, mint egy hete tavasz van, ezt azonban nem érezzük bőrünkön.

A fagyos éjszakákat hűvös nappalok követik. A sok napsütés sem ellensúlyozza kellően a hideget. Többek kérdezgették az utóbbi napokban „mikor jön már a tavasz?” Nos ez a „tavasz” kifejezés mindenkinek mást jelez. Legtöbben a tartósan, napokon keresztül tartó legalább 15 °C-os nappali csúcshőmérsékletet várják és az éjszakai fagyok megszűnését, így most koncentráljunk erre.

Nagy valószínűséggel számottevő időjárási front nem fogja elérni országunkat a következő egy hétben, 10 napban, így sem lehűlés, sem gyorsabb mértékű felmelegedés nem várható, anticiklonális mező lesz a meghatározó. Vasárnap és hétfőn ugyan egy hidegörvény miatt gyakrabban megnövekszik a felhőzet. A megerősödő szél mellett szórványosan záporok, a hegyekben akár hózáporok is előfordulhatnak.

A következő hét hátralévő részében aztán lassan melegebbre fordul időjárásunk, Nemzeti Ünnepünkkor illetve azt követően végre 15 °C közelébe kúszhat fel a hőmérő higanyszála. Különösen a nyugati és délnyugati országrészben a következő hétvégén néhol a 20 °C-ot is elérheti a hőmérséklet. Ezzel együtt egyre kevesebb helyen kell éjszakánként fagyra számítani. Említésre méltó csapadék a jövőhéten egyik nap sem ígérkezik, előreláthatólag folytatódik a napos, száraz időjárás.

Arra a kérdésre egyelőre nem lehet biztos választ adni mikor jön a szabadba csábító, *langymeleg tavasz, a tavaszváró aloldalunkon igyekszünk választ adni Olvasóink részére. Mivel az előrejelzés bizonytalansága a napok előrehaladtával megnő, ezért érdemes napi rendszerességgel megtekinteni előrejelzésünket.

* Tavasz beköszönte alatt azt a huzamosabb ideig (legalább 3-4 nap) beálló időjárásváltozást értjük, mely csapadékmentes időszak alatt az országos délutáni maximumhőmérséklet több helyen meghaladja a 20 °C-ot.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |