Mozgalmas délután

| 2011. április 30. 14:41 | Frissítve:
Több helyen is zivatarcellák alakultak ki az országban, nem volt unalmas a nap második fele.

Futó záporok és káprázatos napsütés gyakori váltakozása jellemzik a mai napot, köszönjük nézőinknek és észlelőinknek szerkesztőségünkbe küldött friss képeket!

Sok-sok csapadékgóc (18:30): A Dunántúl déli felének kivételével többfelé mozognak kisebb-nagyobb csapadékgócok, melyeket északon és a Duna-Tisza közén gyenge villámtevékenység is kísér. A hőmérséklet változatos eloszlást mutat az országban, a csapadékos területeken jó pár fokkal lehűlt a levegő.

Friss a levegő (16:55) Az Alföldön ismét felerősödtek a cellák, és a Balatont is elérhetik déli irányból kisebb-nagyobb üdítő záporok, zivatarok.  A főváros felett átvonult cellák kellemesen felfrissítették a levegőt, sokfelé lesz még folytatás.

Ami az időjárást illeti, nem lesz unalmas a szombat délután, több helyen is záporok, zivatarok zavarhatják meg a ballagást követő ünneplést, avagy pihenést.

A déli harangszót követően gyorsan növekedni kezdtek a gomolyfelhők, és először az Északi-Középhegység fölött, majd a Viharsarokban, a Kisalföldön és a Dunántúlon is többfelé alakultak ki villámtevékenységgel kísért cellák.

Radarkép »

A Dunántúl déli felén is egyre magasabbra törnek a felhők, érdemes egy pillantást vetni a Pécsett található webkamerákra, melyeken gyönyörűen látszik a sötét fellegek alatt húzódó esőfüggöny!

Pécs-Misina» Pécs-Kertváros»

A nyugati országrészben, elsősorban a Dél-Dunántúlon lokálisan néhol nagyobb mennyiségű csapadék is lehullhat, a zivatarokat szélerősödés előzheti meg.

Időközben a fövárostól délkeletre is kialakult egy zivatargóc, Hernádról még jégesőt is jelentett észlelőnk. Szolnok közelében és néhol a Dunántúlon is "csattognak" a villámok.

Omegas Orosházáról a következő képet küldte a távoli zivatarfelhőről, melyet ezúton is köszönünk! Pápán jégeső is hullott (lásd jobbra, köszönjük Xmano észlelőnknek!).

Frissítés alatt! Várjuk fényképeiket, észrevételeiket!


hirdetés


Cimkék:


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |