Mozgalmasabb lesz a jövő hét

| 2012. november 23. 18:47 | Frissítve:
Kissé lehangoló időben lesz részünk a hét utolsó napjaiban, jövő héten azonban csapadék és szél várható.

Szürke és lehangoló időjárás rombolja hangulatunkat az ősz második felében, számottevő változásra pedig a hétvégén sem számíthatunk. Szombaton és vasárnap is gyenge délkeleti szél várható és megszűnik ugyan a csapadék, ennek ellenére folytatódik a borongós, párás időjárás, helyenként tartósan megmaradó ködfoltokkal.

Vasárnap ráadásul a Katalinokat ünnepelhetjük, a nép hagyományok pedig úgy tartják, ha Katalin kopog, karácsony locsog - ez alapján tehát bíznunk "kellene" a fagyos, fehér karácsonyban.

A budapesti légszennyezettségi értékeken javított a pénteki esőzés, azonban északkeleten, főként a Nyíregyházán és Miskolcon továbbra is jóval az egészségügyi határérték feletti a PM10 koncentrációja.

Hétfőtől már elkezdődhet némi változás, a Dunántúlon a meg-megélénkülő szél ugyanis már felszakíthatja a felhőzetet, kedden a nyugati terüleken pedig akár erős lökések is előfordulhatnak. 

Igazi, markáns fordulat azonban a jövő hét közepétől jöhet, ekkor csapadékosabbra, szelesebbre fordul időjárásunk és lehűlés veszi kezdetét: december első napjaira pedig talán már annyira hideg, hogy újra havazásban gyönyörködhessünk.

A fotókat Knaky észlelőnknek és Pallai Mariannak köszönhetjük!

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |