Nagy eső érkezett délnyugatra

| 2013. szeptember 28. 15:49 | Frissítve:
A hónap utolsó két napjára nedvesebb levegő áramlott fölénk, délnyugaton kiadós eső áztatta a földeket.

Kettészakad az ország időjárás szempontjából szeptember utolsó napjaira: miközben az ország délnyugati felén egy melegfront hatására borongós, gyakran esős időre van kilátás, addig az északkeleten élők ebből mit sem fognak érezni, ezeken a tájakon ugyanis marad a száraz, napos, ám kissé hűvös időjárás.

Az esőt adó felhők vasárnapra virradóra érkeznek meg délnyugat felől, így hozzávetőlegesen a Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra beborul az ég, és hazánk délnyugati felén vasárnap és hétfőn több alkalommal is elered majd az eső, sőt a déli, délnyugati tájakon szinte megállás nélkül esni fog. Elsősorban a Szentgotthárd-Paks-Szeged vonaltól délnyugatra kedd hajnalig összességében nagy mennyiségű, 20 mm-t meghaladó csapadék hullhat, sőt a déli, délnyugati határhoz közel eső területeken akár 30-40 mm-t is elérheti a várható eső mennyisége.

Továbbra is marad az átlagosnál hűvösebb időjárás, még a naposabb északkeleti tájakon is csupán 17-18 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, a borongós, csapadékos délnyugati megyékben pedig szinte a novembert idézi majd az időjárás, ezeken a területeken délután sem lesz melegebb 10-11 foknál, ráadásul a hőérzetet az élénk keleti, északkeleti szél is tovább ronthatja.

Keddtől aztán észak, északkelet felől élénk légmozgás kíséretében egyre szárazabb, az ilyenkor megszokottnál lényegesen hűvösebb levegő árasztja el hazánkat. A hét közepén így már szinte zavartalan napsütésben lesz részünk, ám meglehetősen hideg hajnalokra kell felkészülnünk több helyen kevéssel fagypont alatti minimum-hőmérséklettel és napközben is csupán 10-15 fok közötti értékekre van kilátás.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |