Nagy szél és havazás is jön

| 2015. január 22. 11:21 | Frissítve:
Erős, viharos szél kíséretében lehűlés kezdődik, hétvégén az esőt egyre inkább havas eső, hó váltja fel.

Mozgalmasabb napok következnek az eddigi egyhangú, már-már unalmasnak tűnő időjárás után, péntektől ugyanis egy mediterrán ciklon válik időjárásunk fő meghatározójává, így egyre többfelé várható csapadék, és a szél is többfelé megerősödik. Szombattól már a magasabb légrétegekben is hidegebb levegő áramlik fölénk, így a pénteki esőt követően egyre inkább havas eső, havazás lesz jellemző, igaz, már nem nagy mennyiségben.

Megerősödik a szél, ismét elered az eső

Pénteken a borult égből dél felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporokra, legkésőbb az északi megyéket éri el a csapadékzóna. Több helyen is jelentős mennyiségű csapadék hullhat, így sajnos tovább nőhet a belvízzel elöntött területek nagysága. A szél északira, északkeletire fordul, egyre többfelé megerősödik, délutántól a Dunántúlon és helyenként északkeleten nem lesznek ritkák a viharos lökések sem. Még enyhe marad az idő, a többnyire fagymentes éjszakát követően délutánra 5 és 10°C közé melegszik a levegő.

Ismét láthatunk havat a hétvégén

Szombaton folytatódik a borongós, sokfelé csapadékos időjárás, ám a magasban történő lehűléssel egyidejűleg az esőt előbb a Dunántúlon, majd estétől a Dunától keletre is egyre inkább havas eső, havazás válthatja fel, a csapadék mennyisége ekkor azonban már lényegesen kevesebb lesz, mint például pénteken. Szeles marad az időjárás, a Dunántúlon továbbra is gyakran viharos lökések kísérhetik a légmozgást. Ezzel együtt lehűlés veszi kezdetét, délután már csak 2 és 6 fok között alakul a hőmérséklet, a Dunántúlon lesz hidegebb.

Vasárnap a keleti és középső tájakon még több helyen, nyugaton inkább már csak néhol fordulhat elő kisebb havazás, keleten esetleg havas eső. A Dunántúlon továbbra is viharos marad az északi-északnyugati szél. Hajnalban fagypont körüli, délután 0 és +5 fok közötti értékeket olvashatunk le hőmérőinkről.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Elmosta Japánt a Hagibis tájfun Hatalmas esőzéseket, orkán erejű szelet, sőt tornádót is okozott a Hagibis tájfun a távol keleti ország középső és nyugati tartományaiban. Ráadásul a föld is megmozdult.
  • Heves hóvihar váltotta a nyári meleget az USA nyugati felén Denverben néhány óra alatt 35 fokot hűlt a levegő az északról érkező sarkvidéki eredetű levegő hatására, téli hideg lett úrrá a nyárias meleg után.
  • Havazott a Mátrában Az idei őszi szezon első hazai hózápora vasárnap délután fél 4-kor haladt át a Mátrában.
  • Fázni fogunk Szükséges lesz bekapcsolni a fűtést, kedd hajnalban többfelé fagyhat.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak