illusztráció illusztráció

Napos februári hétvége

Kirándulásra, szabadtéri programok tervezésére kiválóan alkalmas időjárást hoz a hét hátralévő része.

Az elmúlt hetek gyakran frontokkal tarkított, borongós, csapadékos időjárása után végre megnyugszik időjárásunk, Közép-Európa fölött ugyanis egy nagyméretű anticiklon épül fel, mely legalább egy hétig időjárásunk fő meghatározója lesz.

Reggelente fagy, délutánonként kellemes napsütés

illusztrációA hétvégén is a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak pénteken a nyugati tájakon lehet kezdetben több felhő az égen. Hajnalonként pára-, helyenként ködfoltok képződhetnek, ezek azonban napkelte után gyorsan feloszlanak. Az éjszakák fagyosnak ígérkeznek, általában véve -2 és -7 fok közé süllyed majd a hőmérséklet, délutánonként azonban a kellemes napsütésben több helyen 10 fok közelébe melegszik a levegő, sőt szombaton és vasárnap helyenként 10-11 fokot is mérhetünk. 

Kiránduljunk, tervezzünk szabadtéri programokat!

A hétvége időjárása tehát tökéletesen alkalmas lesz akár egy hosszabb kirándulás, akár különféle szabadtéri programok tervezésére, fronttól sem fog fájni a fejünk, legfeljebb a megélénkülő délkeleti szél okozhat a fokozottan érzékenyeknél enyhe panaszokat. Öltözzünk továbbra is melegen, rétegesen, a növekvő napi hőingással együtt továbbra is nagy lesz a megfázásveszély!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés