Napos hétkezdet, változékonyabb folytatás

| 2015. május 11. 8:16 | Frissítve:
A hét elején sok napsütésre van kilátás, majd szerda délutántól ismét megjelennek a záporok, zivatarok.

A vasárnapi jégesőket okozó hidegfront mögött a hét első napjaiban sok lesz a napsütés, és melegszik az idő, szerda délutántól azonban ismét változékonyabb, záporokkal, zivatarokkal tűzdelt időjárás köszönt be.

Kedd = sok napsütés, melegedés

Kedden a meglehetősen hűvös, csípős reggelt követően sok-sok napsütésnek örvendhetünk, csupán délkeleten jelenhet meg kevés gomolyfelhő az égen, valamint délutántól nyugat felől érkezhetnek fátyolfelhők, csapadék azonban ezekből nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délies szél, és délutánra igazán kellemes hőmérsékletre van kilátás, a legmelegebb órákban 21-25 fokot mérhetünk.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására már több lesz fölöttünk a felhő, emellett azonban hosszabb-rövidebb napos időszakokra szinte mindenhol számíthatunk. Késő délutántól, estétől nyugat felől aztán labilisabb légtömegek áramlanak fölénk, így záporok, zivatarok kialakulása valószínű, melyek közül egyiket-másikat nagyobb mennyiségű csapadék, viharos szél, akár jégeső is kísérhet. Zivataroktól függetlenül is többfelé feltámad az északnyugati szél, de nem fogunk fázni, délután 22-27 fok várható.

Záporokat, zivatarokat hoz a hét közepe

Csütörtökre virradóra és napközben is gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és előreláthatólag továbbra is többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az enyhe éjszakát követően napközben 20-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken hidegfront érkezése valószínű. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |