Napos hétkezdet, változékonyabb folytatás

| 2015. május 11. 8:16 | Frissítve:
A hét elején sok napsütésre van kilátás, majd szerda délutántól ismét megjelennek a záporok, zivatarok.

A vasárnapi jégesőket okozó hidegfront mögött a hét első napjaiban sok lesz a napsütés, és melegszik az idő, szerda délutántól azonban ismét változékonyabb, záporokkal, zivatarokkal tűzdelt időjárás köszönt be.

Kedd = sok napsütés, melegedés

Kedden a meglehetősen hűvös, csípős reggelt követően sok-sok napsütésnek örvendhetünk, csupán délkeleten jelenhet meg kevés gomolyfelhő az égen, valamint délutántól nyugat felől érkezhetnek fátyolfelhők, csapadék azonban ezekből nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délies szél, és délutánra igazán kellemes hőmérsékletre van kilátás, a legmelegebb órákban 21-25 fokot mérhetünk.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására már több lesz fölöttünk a felhő, emellett azonban hosszabb-rövidebb napos időszakokra szinte mindenhol számíthatunk. Késő délutántól, estétől nyugat felől aztán labilisabb légtömegek áramlanak fölénk, így záporok, zivatarok kialakulása valószínű, melyek közül egyiket-másikat nagyobb mennyiségű csapadék, viharos szél, akár jégeső is kísérhet. Zivataroktól függetlenül is többfelé feltámad az északnyugati szél, de nem fogunk fázni, délután 22-27 fok várható.

Záporokat, zivatarokat hoz a hét közepe

Csütörtökre virradóra és napközben is gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és előreláthatólag továbbra is többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az enyhe éjszakát követően napközben 20-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken hidegfront érkezése valószínű. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |