illusztráció illusztráció

Napos hétkezdet, változékonyabb folytatás

A hét elején sok napsütésre van kilátás, majd szerda délutántól ismét megjelennek a záporok, zivatarok.

A vasárnapi jégesőket okozó hidegfront mögött a hét első napjaiban sok lesz a napsütés, és melegszik az idő, szerda délutántól azonban ismét változékonyabb, záporokkal, zivatarokkal tűzdelt időjárás köszönt be.

Kedd = sok napsütés, melegedés

illusztráció

Kedden a meglehetősen hűvös, csípős reggelt követően sok-sok napsütésnek örvendhetünk, csupán délkeleten jelenhet meg kevés gomolyfelhő az égen, valamint délutántól nyugat felől érkezhetnek fátyolfelhők, csapadék azonban ezekből nem valószínű. Nyugaton, északnyugaton megélénkül a délies szél, és délutánra igazán kellemes hőmérsékletre van kilátás, a legmelegebb órákban 21-25 fokot mérhetünk.

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására már több lesz fölöttünk a felhő, emellett azonban hosszabb-rövidebb napos időszakokra szinte mindenhol számíthatunk. Késő délutántól, estétől nyugat felől aztán labilisabb légtömegek áramlanak fölénk, így záporok, zivatarok kialakulása valószínű, melyek közül egyiket-másikat nagyobb mennyiségű csapadék, viharos szél, akár jégeső is kísérhet. Zivataroktól függetlenül is többfelé feltámad az északnyugati szél, de nem fogunk fázni, délután 22-27 fok várható.

illusztráció

Záporokat, zivatarokat hoz a hét közepe

Csütörtökre virradóra és napközben is gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és előreláthatólag továbbra is többfelé számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az enyhe éjszakát követően napközben 20-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken hidegfront érkezése valószínű. 

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés