Napos hétvége 30-35 fokkal

| 2014. augusztus 7. 8:53 | Frissítve:
Pénteken még kialakultak zivatarok, hétvégére viszont beköszönt az igazi strandidő.

Pénteken még az eddig megszokott menetrend szerint a Dunától keletre eső tájakon és a Dunántúl délkeleti megyéiben kialakulhatnak záporok, zivatarok, és egyes zivatarokat továbbra is kísérhet intenzív villámtevékenység, felhőszakadás, esetleg jégeső, illetve viharos széllökések. Ugyanakkor a Dunántúl nagy részén már a napsütésé lesz a főszerep. Hajnalban délnyugaton 15 fok alá csökkenhet a hőmérséklet, de napközben 25 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Hétvégén strandidő

Hétvégén véget ér a felhőszakadásokkal tarkított idő. Túlnyomóan napos időre van kilátás, a gomolyfelhőzet is csak elvétve növekedhet meg. Szombaton az északi, északkeleti tájakon egy-egy futó zápor kialakulhat, de nem ez lesz a jellemző. Vasárnap is kevés felhő lesz az égen, igazi strandidőre van kilátás ezen a napon is egy-egy kisebb futó zápor pedig csak elvétve alakulhat ki.

Keleten 34-35 fok is lehet

A hőmérő higanyszála is egyre magasabbra kúszik, szombaton már országszerte 30 fok körül alakul a hőmérséklet, helyenként 30 fok fölé melegszik a levegő, vasárnap pedig szinte mindenhol 30 fok feletti értékeket mérhetünk, a keleti országrészben akár 34-35 fok is lehet. Ugyanakkor vigyázzunk a napozással, mert 11 és 15 óra között nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt! Gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről, fogyasszunk napi 3-4 liter folyadékot, viseljünk szalmakalapot, napszemüveget!

Héftőn délután hidegfront érkezhet

Hétfőn is kitart a hőség, ismét 30 és 35 fok közé melegszik a levegő, de napközben nyugat-északnyugat felől már megkezdődhet a felhőzet megnövekedése, és a délutáni órákban egy gyenge hidegfrontnak köszönhetően nyugat-északnyugat felől kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyek kelet felé mozognak majd. Kedd délelőtt már el is hagyhatják az országot ezek a záporok, zivatarok a keleti határnál, de ennek érkezése és területi eloszlása még meglehetősen bizonytalan.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |