Napos kelet - borongós nyugat

| 2011. november 23. 14:12 | Frissítve:
Az ország keleti területein hosszú idő után szerdán újra kisütött a Nap, nyugaton a helyzet változatlan.

A mai nap folyamán nagyjából a Budapest-Szeged vonaltól keletre, északkeletre szinte mindenhol zavartalanul napos időjárásnak örülhettünk, ezzel szemben a Dunántúlon továbbra is borongós, párás, nyirkos volt az idő. A SAT24 14:15 órakor készült műholdképén is jól látható a két országrész közötti szembeötlő különbség. Reggel még csak hegyúcsainkon sütött a nap.

Mindennek oka pedig nem más, mint hogy a keleti területek fölé az anticiklon peremén a talajközeli légrétegekben is átmeneteileg szárazabb légtömegek érkeztek. A napos tájakon a hőmérsékletek is elérték a 4-5°C-ot, ugyanakkor a továbbra is borongós Dunántúlon mindössze fagypont körüli, kevéssel az alatti értékek voltak jellemzőek.

Az előttünk álló éjszaka folyamán a derült tájakon ismét nagy területen képződik sűrű, zúzmarás köd, mely holnap a fölöttünk lévő anticiklon középpontjának újbóli ránk helyeződése révén a mainál már kevesebb helyen oszlik fel napsütéses időt megengedve. A délnyugati országrészt emellett egy sekély mediterrán ciklon felhőzete is érinteni fogja, így főként a délnyugati határ mentén az éjszakai, reggeli órákban kisebb ónoseső, gyenge havazás is kialakulhat, számottevő csapadéktól azonban továbbra sem kell tartanunk.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |