Napos, szeles hétvége jön

| 2014. március 6. 14:08 | Frissítve:
Pénteken és eleinte szombaton még több lehet a felhő fölöttünk, vasárnap azonban szikrázó napsütés vár ránk.

A hét utolsó napjaiban marad a kellemes hőmérsékletű, de gyakran szeles, kezdetben még kissé változékony idő, ám szombat délutántól egyre inkább a napsütésé lesz a főszerep.

Pénteken még a felhők lesznek túlsúlyban, de délután a keleti tájakon már hosszabb időszakokra is felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap. Napközben elszórtan, estétől a Duna vonalában és a Dunántúlon átmenetileg többfelé kialakulhat eső, zápor. 

Ez a csapadékzóna szombat reggelre délnyugat felé fokozatosan elhagyja a dunántúli tájakat is, ezzel párhuzamosan pedig egyre többfelé a napsütés kerül előtérbe. Bár a középső és délnyugati tájak fölött még gyakrabban lesz felhős az ég, csapadékra már nem kell számítani.

A hét utolsó napján aztán már országszerte verőfényes napsütésnek örvendhetük, felhő szinte nem is lesz fölöttünk, igazi tavaszias időre van kilátás.

A hétvége időjárásának másik fő meghatározója a légmozgás lesz. Az északi, északkeleti szelet ugyanis többfelé élénk, nyugaton és az Alföldön gyakran erős lökések is kísérhetik, mely kissé csökkentheti majd hőérzetünket.

Hajnalonként a legtöbb helyen 0 és +5 fok közötti értékeket mérhetünk, gyenge fagy inkább csak a szélcsendesebb, mélyebben fekvő területeken lehet vasárnapra virradóra. Délutánonként mind szombaton, mind vasárnap 10 és 15 fok közé melegszik a levegő, igazi kora tavaszi hétvége előtt állunk.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |