illusztráció illusztráció

Naposabb hétvége záporokkal

A csapadékosabb pénteket követően naposabb hétvége jön, de elszórtan akkor is kialakulhatnak záporok, esetleg zivatarok.

Naposabb hétvége jön, de elszórtan lehetnek záporok, zivatarok

Szombaton már szakadozottabb lesz a felhőzet, több-kevesebb napsütésre már mindenhol számíthatunk, de elszórtan záporok még elsősorban északon és az Alföldön kialakulhatnak, illusztrációegy-egy záport pedig égzengés is kísérhet. Ezen a napon is helyenként megélénkülhet a délkeleti szél, és az enyhe hajnalt követően 20 fok köré melegszik a levegő, de az északi tájakon pár fokkal alacsonyabb lehet a délutáni csúcshőmérséklet. Vasárnap is csak elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar, ugyanakkor már többfelé lesz élénk, erős a délkeleti szél. Magasabbra szökik délután a hőmérséklet, általában 19 és 23 fok közötti értékeket mérhetünk.

A jelenlegi számítások szerint hétfőn ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várhatóak záporok, zivatarok. Kezdetben még kellemes tavaszi, kora nyári hőmérsékletekre van kilátás, azonban a csapadékos tájakon visszaesik majd a hőmérséklet.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés