Naposabb, szeles idő 18-20 fokkal

| 2014. november 2. 17:34 | Frissítve:
A következő napokban kellemesebb, de szeles időben lesz részünk, helyenként akár 18-20 fok is lehet.

Hétfőtől pozitív irányú javulást vett időjárásunk, már amennyiben még nem a telet, hanem a kellemesebb hőmérsékletű időt várjuk.

Felszakadozik a felhőzet

A hét első napján reggel még többfelé párássá, ködössé vált a levegő, de napközben egyre többfelé felszakadozott a felhőzet, és kisütött a Nap, felhősebb tájakkal a nyugati, délnyugati tájakon találkozhattunk. Ugyanakkor egyre többfelé feltámadt a déli, délkeleti szél, nyugaton, északnyugaton erős lökések is előfordultak. Hajnalban még helyenként gyengén fagyott, de napközben 11 és 17 fok közé melegedett a levegő. A kevésbé meleg időre az északi tájakon számíthattunk.

Akár 18-20 fok is lehet

Kedden és szerdán sok napsütésre számíthatunk, egy-egy fokkal tovább fokozódik a nappali felmelegedés is, a nyugati, délnyugati és az északnyugati tájakon akár 18-20 fok köré melegedhet a levegő. Továbbra is az északi tájakon mérhetjük majd az alacsonyabb maximum-értékeket. Megszűnnek a hajnali fagyok, ezzel együtt egyre enyhébbekké válnak a reggelek, nyugaton, északnyugaton mindössze csak 10 fok köré csökkenhet a hőmérséklet, illetve már csak foltokban alakulhat ki pára, köd a szélcsendesebb tájakon. A délies szél viszont továbbra is élénk, erős lesz, kedden nyugaton, északnyugaton akár viharos lökésekre is számítani kell.

Egy-egy zápor jöhet

A jelenlegi számítások szerint csütörtökön már több felhő lehet felettünk, de a keleti, délkeleti tájakon még a napsütésé lehet a főszerep. A nyugati országrészben elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor sem kizárt a délutáni órákban. Valamelyest veszít erejéből a déli-délkeleti szél, de a nyugati, északnyugati tájakon még mindig lehetnek élénk lökések. A hőmérsékletben nem várható lényeges változás. Pénteken is sok felhő lesz felettünk, kisebb eső, egy-egy zápor ezen a napon is előfordulhat. Már csak helyenként lehet élénk a szél. A csúcshőmérséklet ezen a napon is hasonlóképp alakulhat, mint csütörtökön, tehát nyugaton, délnyugaton és északnyugaton mérhetjük a magasabb, északon az alacsonyabb maximumokat.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |