Napról napra kevesebb felhő

| 2014. október 3. 9:52 | Frissítve:
Szombaton még többfelé zavarhatják felhők a napsütést záporok kíséretében, vasárnap már több lesz a napsütés.

Pénteken a felhők közül hosszabb-rövidebb időre szinte mindenhol előbújt a Nap, de ugyanakkor a felhőkből kisebb eső, zápor elszórtan előfordult az ország több tájegységén is. Délutánra 14 és 19 fok közé melegedett a levegő, az alacsonyabb értékeket a tartósabban felhős tájakon mértük, valamint ott, ahol a köd tartósabban is megmaradt a délelőtti órákban.

Még lehet egy-egy zápor

Szombaton is még többször takarhatják majd felhők a Napot, és kezdetben még többfelé, délután már egyre kevesebb helyen számíthatunk kisebb esőre, egy-egy záporra. Reggel ismét párássá válhat a levegő, helyenként köd is képződhet. A reggeli 8-13 fokot követően napközben 15-20 fokot mérhetünk majd. Ismét délen számíthatunk a melegebb időre.

Egyre több napsütés

Vasárnap a Dunántúl nagy részén már felszakadozik a felhőzet, és napos időre van kilátás, még a Dunától keletre még mindig lesznek felhők az égen, de ezekből már csak elszórtan lehet egy-egy futó zápor. Reggel ismét találkozhatunk párás, ködös tájakkal, és a kevesebb felhő miatt hidegebb reggelre is ébredhetünk, lesznek olyan tájak északon és nyugaton, ahol 6-7 fok körül alakulnak a minimumok, máshol viszont 10 fok köré csökken csak a hőmérséklet. Kissé fokozódik a nappali felmelegedés, egyre többfelé mérhetünk ezen a napon 20 fok körüli maximumokat a délutáni órákban.

Kellemes őszi idő

A jövő hét első napjaiban sok napsütésre, csapadékmentes időre van kilátás. A reggelek többfelé hidegek lehetnek, előfordulhatnak 5-6 fok körüli minimumok is, valamint helyenként pára, köd is kialakulhat, de napközben a kissé megélénkülő délkeleti szélben kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |