Napsütéses tavasz jön

| 2013. április 12. 13:26 | Frissítve:
A hét első felében szikrázóan napos, fokozatosan melegedő időre van kilátás.

A sorozatos frontátvonulásoknak egyelőre egy délután nyugat felől érkező gyenge hidegfront vet véget. A front mentén, illetve előterében záporok, elszórtan zivatarok is kialakulhatnak, ismét mennydörgésre, villámlásra lehetünk figyelmesek, illetve hirtelen szélerősödés is jelezheti az égi háború érkezését. Sajnos nincs kizárva a jégeső lehetősége sem, helyenként 1-2 cm átmérőjű jégdarabok is kísérhetik a zivatarokat.

Szombaton még a keleti, északkeleti tájakon alakulhatnak ki záporok, illetve a határ közelében egy-egy gyenge zivatar sem zárható ki, viszont hazánk nagy részén már csökken, felszakadozik a felhőzet, így több órán keresztül élvezhetjük a melengető tavaszi napsütést, bár még élénk, a középső és északnyugati tájainkon olykor erős északnyugati szél ronthatja a hőérzetünket.

Vasárnaptól kezdődően aztán megérkezik a derült, szinte zavartalanul napos, igazi áprilisi idő, csupán a hét közepére lehet kissé több felhő ismét fölöttünk, azonban napsütésben akkor is lesz jócskán részünk. Bár hétfőre virradóra északkelet felől kissé hűvösebb levegő szivárog fölénk, ez azonban inkább csak a hajnali hőmérsékletekben mutatkozik majd meg, a hét első napjaiban még több helyen süllyedhet a reggeli órákra 5 fok közelébe, kevéssel az alá a hőmérséklet. Napközben viszont a melengető tavaszi napsütésben egyre magasabbra szökik fel a hőmérő higanyszála, délutánonként kezdetben 15 és 19 fok közé, a hét közepén már egyre inkább 20 fok köré, kevéssel afölé melegszik a levegő.

A napsütéses, száraz tavaszi időben egyre több növény indul virágzásnak, így fokozatosan emelkedő pollenkoncentrációra lehet számítani, sajnos az allergiásokra kissé nehezebb időszak vár.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.

A cikkünkben megjelent képeket köszönjük Ancsin Lászlónak és Tóth Gábor Gyulának!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |