illusztráció illusztráció

Nyugatról eső érkezik

A vasárnapi gyenge hidegfront után hétfőre már felszakadozott a felhőzet, a hét közepén viszont a Dunántúlra eső érkezik.

Napos hétkezdet

illusztrációA hét első napján nyugodt időre készülhetünk. Hétfő reggelre hazánk nagy részén már felszakadozik a felhőzet, és sokfelé indul ragyogó napsütéssel a hét. A szél veszít erejéből, és napközben is csak kevés felhő állhat a Nap útjába. Reggel főként északkeleten és a Bakonyban gyengén fagyhat, délutánra 11-15 fok közé emelkedik a hőmérséklet. 

Kedden is alapvetően napos időre van kilátás, csak időnként növekszik meg a gomolyfelhőzet. Estétől jelenhet meg több felhő felettünk és ekkor már egy-egy kisebb zápor sem kizárt. Újból szeles időre készülhetünk, a déli, délkeleti szél felélénkül, többfelé felerősödik, szerdán viharos lökések is lehetnek. 

illusztráció

Szerdán a reggeli órákban az ország északkeleti felén lehet még kevés napsütés, délnyugat felől viszont már megnövekszik a felhőzet.

Csapadékos folytatás

A délután folyamán pedig egyre többfelé elered az eső és a következő napokban is csapadékosabb időre van kilátás. Szerdán hajnali faggyal már nem kell számolni, a nappali felmelegedés pedig erősödik, 13-19 fokig is melegedhet a levegő. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek