illusztráció illusztráció

Narancssárga figyelmeztetés északon

24 óra alatt 30 mm-nél is több csapadék hullhat holnap, 4 északi megyére naracssárga figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, szerdáig sokfelé várható kiadós csapadék, összességében északon és a Bakonyban hullhat a legtöbb, helyenként 50 mm-nél is több.

Kedden a csapadék súlypontja a keleti, északkeleti és északi országrészre helyeződik. Különösen sok eső várható északon, északkeleten, emiatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében narancssárga figyelmeztetés érvényes, azaz

24 óra alatt 30 mm-nél is több csapadék hullhat.

illusztráció

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése keddre

A vasárnapi modellfutások az északkeleti csücskére még kevesebb csapadékkal számoltak, ám a friss modellek ide is több csapadékot várnak a korábban előrejelzettnél. 9 további megyére (Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád) elsőfokú, azaz citromsárga figyelmezetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat, vagyis a 24 órás csapadékösszeg területi átlagban is meghaladhatja a 20 mm-t.

A széllökések sebessége nyugaton, északnyugaton és a Zemplénben haladhatja meg a 70 km/órát, 4 megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém) emiatt is citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Szerdán még északon eshet, máshol szárazabbra fordul az idő, de csak átmenetileg, csütörtökön ugyanis délnyugat felől újabb csapadék érkezhet.

Borítókép: Agnese

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés