Nem tágít a hidegpárna

| 2013. december 16. 12:44 | Frissítve:
A következő napokban tovább folytatódik a borongós, szürke, többfelé párás, ködös, hideg téli idő.

A múlt hét közepén kialakult borongós, szürke, több helyen párás, ködös idő e héten is folytatódni látszik, a medencét megülő hideg, nyirkos légtömeget kisöprő markánsabb légköri front érkezésére egyelőre nincs esély.

Balra: Lawrencedesign nevű felhasználónk szombaton készült fotója. A hidegpárna szintje fölötti kristálytiszta levegőben gyönyörűen kivehetők a Magas-Tátra vonulatai

Hétfőre virradóra a vasárnap délután átmenetileg naposabb északnyugati tájakon is újra bezárult a hidegpárna, sok helyen köd, illetve szitálás, ónos szitálás nehezítette a közlekedők életét.

Ebben az időjárási helyzetben a következő napokban sem látszik változás, marad az egyhangú, szürke idő, a napot legfeljebb magasabb hegycsúcsainkon, illetve kedden az átmenetileg megélénkülő légmozgás hatására kis eséllyel Sopron környékén láthatjuk. Elsősorban az esti, éjszakai és reggeli órákban továbbra is több helyen alakulhat ki köd, de sokfelé napközben is párás marad a levegő. Jelentős csapadék ugyan nem várható, de szitálás, ónos szitálás, hószállingózás továbbra is előfordulhat. Reggelente hazánk csaknem teljes területén fagyni fog, és délutánonként is csupán fagypont közelében alakul a hőmérséklet.

A légszennyezettség mértéke a korábban vártakkal ellentétben szerencsére eddig nem ért el kritikus szintet, a szálló por koncentrációja azonban elsősorban a nagyvárosok környékén továbbra is meghaladhatja az egészségügyi határértéket.

Jobbra: Pintér István fotója, köszönjük!

Jelentősebb változás a jelenlegi számítások alapján legkorábban karácsony környékén lehetséges. Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |