Nyárias fordulat zivatarokkal

| 2013. június 3. 18:34 | Frissítve:
Kedden még marad a hűvös idő, majd szerdától felmelegedés kezdődik, azonban maradnak a záporok, zivatarok.

Sokakban már felmerült a gondolata annak, hogy idén a nyár szabadságra vonul. Nos úgy tűnik, a héten végre beköszönt az igazi kora nyárias időjárás, a hőmérséklet a hét második felére eléri az ilyenkor szokásos értékeket, habár marad a tipikus medárdi időjárás: a megnövekvő gomolyfelhőkből elsősorban a délutáni, kora esti órákban nap mint nap kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Kedden még az átlagosnál jó néhány fokkal hűvösebb időre számíthatunk, többfelé ismét elázhatunk, ugyanis a gyakran erősen felhős égből még mindig több helyen számíthatunk csapadékra. Az Északi-középhegység térségében és a középső tájakon jégesővel, felhőszakadással kísért zivatarokra is jó esély mutatkozik, ismét lehetőségünk nyílhat tubák megfigyelésére. A Dunántúl északi felén még mindig erős lesz az északnyugati szél, mely jelentősen ronthatja hőérzetünket. A délutáni órákban inkább csak az Északi-középhegység területén és a középső országrészben érheti el a hőmérséklet a 20 fokot, máshol még kevéssel ez alatt marad.

Szerdán már emelkedik a hőmérséklet, a legtöbb helyen meghaladja majd a 20 fokot és a szél is jelentősen veszít erejéből, már csak a Dunántúlon lehetnek élénkebb lökések. Továbbra is gyakran lesz azonban erősen felhős az ég fölöttünk és több helyen is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Csütörtöktől a hét végéig további melegedésre van kilátás, megenyhülnek a hajnalok is, a hét utolsó napjaiban már 15 fok körüli minimum-értékek lesznek meghatározóak, és napközben is egyre többfelé meghaladja a hőmérséklet a 25 fokot. Emellett több napsütésben bízhatunk, de főként a délutáni, kora esti órákban továbbra is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés és szórványosan a folytatásban is kialakulhatnak záporok, zivatarok, melyek közül néhány bizony heves is lehet. Ezeket nagyobb méretű jég, felhőszakadás, illetve viharos széllökések kísérhetik. Semmi kétség tehát, itt az igazi Medárd.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik itt.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |