illusztráció illusztráció

Nyárias hétvége kevesebb záporral, zivatarral

Teljesen nem fognak ugyan megszűnni a záporok, zivatarok, de már kevesebb helyen szakadhat nyakunkba az ég.

Május, egyúttal a meteorológiai tavasz utolsó hétvégéje a nyárias idő jegyében telik. Az enyhe éjszakákat követően szombaton és vasárnap is 23-29 fokig melegszik a levegő a délutáni órákra. 

Kevesebb lesz záporból, zivatarból hétvégén

Bár szombaton többfelé párásan, ködösen indulhat a reggel, ezt követően napközben hazánk nagy részén sokat fog sütni a nap, amit fátyol- ás gomolyfelhők zavarhatnak. Nyugaton, északnyugaton még több helyen előfordulhat zápor, zivatar, emellett elszórtan északon és keleten lehet konvektív csapadék. Máshol jóval kisebb eséllyel szakadhat nyakunkba az ég.

illusztráció
Zivatarfelhőkkel azért még hétvégén is találkozhatunk | Fotó: Bánkuti Letícia

Vasárnap is fátyol- és gomolyfelhők zavarhatják meg a napos időszakokat, elszórtan főként a délutáni, kora esti órákban alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Lokálisan továbbra is előfordulhat jelentős mennyiségű csapadék.

A szél a hétvége folyamán keleti-délkeleti irábnyból fog fújni, a keleti-északkeleti országrész kivételével többfelé megélénkül majd, zivatarok környezetében viszont továbbra is lehetnek erős, viharos széllökések.

Hétfőn és kedden helyenként a 30 fokot is elérhetjük, ezeken a napokon pedig csak néhol jöhet egy-egy zápor, zivatar, a napsütésé lesz a főszerep.

Borítókép: Nagy-Kurunczi Rita, Időkép (Balatonszepezd)

Szavazás

Hol töltöd a hétvégét?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés