illusztráció illusztráció

Nyárias kezdet után lehűlés jöhet

A kezdeti kora nyárias időjárást követően szombat délután hidegfront érkezik, vasárnapra alaposan lehűlhet a levegő.

Közeledik a Majális és a hosszú hétvége, így bizonyára egyre többeket foglalkoztat a kérdés: Vajon milyen időre számíthatunk, tervezhetünk-e bátran szabadtéri programokat?

Kora nyáriasan indul a hosszú hétvége

illusztrációCsütörtökön és pénteken továbbra is megmarad időjárásunk kora nyári jellege. A többórás napsütést elsősorban a délutáni órákban zavarhatja meg majd erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és ekkor elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak az ország területén. A mérsékelt légmozgás csak zivatarok idején erősödhet meg. Az enyhe, 10 fok körüli hőmérsékletű hajnalokat követően a legtöbb helyen 25 fok közelébe, helyenként kevéssel 25 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, így a bátrabbak akár strandolást is tervezhetnek, bár az UV-sugárzás szintje a déli, kora délutáni órákban elérheti az erős fokozatot. Akik napozást terveznek, mindenképpen gondoskodjanak bőrük megfelelő védelméről!

Szombaton hidegfront érkezik

A legfrissebb számítások szerint szombaton egy hidegfront éri el az országot, mely térségünk fölött hullámot vetve várhatóan csak lassan vonul át, így a hétvége hátralévő részének időjárását döntően meghatározhatja. 

illusztráció

Szombaton a kezdeti napos időszakokat követően délnyugat felől egyre gyakrabban erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Az északira, északkeletire forduló szelet egyre nagyobb területen kísérhetik élénk, erős, zivatarban viharos lökések is. A front előtt az ország nagy részén még 20 fok fölé melegszik a levegő, a Dunántúl nyugati felén azonban várhatóan már nem éri el a 20 fokot a csúcshőmérséklet.

Hűvös, szeles, csapadékos vasárnap állhat előttünk

Vasárnap - viszonylag még nagy bizonytalanság mellett - kellemetlenül szeles, többnyire borongós, sokfelé csapadékos időjárás előjelei mutatkoznak, elsősorban az ország délkeleti felén hullhat nagy területen jelentős mennyiségű eső. Alaposan visszaeshet a hőmérséklet, a legmelegebb órákban is mindössze 9 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk, ám a viharos szélben még ennél is alacsonyabb lehet majd hőérzetünk!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés