Nyárias kezdet után lehűlés jöhet

| 2014. április 29. 13:32 | Frissítve:
A kezdeti kora nyárias időjárást követően szombat délután hidegfront érkezik, vasárnapra alaposan lehűlhet a levegő.

Közeledik a Majális és a hosszú hétvége, így bizonyára egyre többeket foglalkoztat a kérdés: Vajon milyen időre számíthatunk, tervezhetünk-e bátran szabadtéri programokat?

Kora nyáriasan indul a hosszú hétvége

Csütörtökön és pénteken továbbra is megmarad időjárásunk kora nyári jellege. A többórás napsütést elsősorban a délutáni órákban zavarhatja meg majd erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és ekkor elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak az ország területén. A mérsékelt légmozgás csak zivatarok idején erősödhet meg. Az enyhe, 10 fok körüli hőmérsékletű hajnalokat követően a legtöbb helyen 25 fok közelébe, helyenként kevéssel 25 fok fölé melegszik délutánonként a levegő, így a bátrabbak akár strandolást is tervezhetnek, bár az UV-sugárzás szintje a déli, kora délutáni órákban elérheti az erős fokozatot. Akik napozást terveznek, mindenképpen gondoskodjanak bőrük megfelelő védelméről!

Szombaton hidegfront érkezik

A legfrissebb számítások szerint szombaton egy hidegfront éri el az országot, mely térségünk fölött hullámot vetve várhatóan csak lassan vonul át, így a hétvége hátralévő részének időjárását döntően meghatározhatja. 

Szombaton a kezdeti napos időszakokat követően délnyugat felől egyre gyakrabban erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, helyenként felhőszakadás, jégeső kíséretében. Az északira, északkeletire forduló szelet egyre nagyobb területen kísérhetik élénk, erős, zivatarban viharos lökések is. A front előtt az ország nagy részén még 20 fok fölé melegszik a levegő, a Dunántúl nyugati felén azonban várhatóan már nem éri el a 20 fokot a csúcshőmérséklet.

Hűvös, szeles, csapadékos vasárnap állhat előttünk

Vasárnap - viszonylag még nagy bizonytalanság mellett - kellemetlenül szeles, többnyire borongós, sokfelé csapadékos időjárás előjelei mutatkoznak, elsősorban az ország délkeleti felén hullhat nagy területen jelentős mennyiségű eső. Alaposan visszaeshet a hőmérséklet, a legmelegebb órákban is mindössze 9 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk, ám a viharos szélben még ennél is alacsonyabb lehet majd hőérzetünk!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |