Nyárindító fejlesztések

Időkép | 2012. május 31. 21:15 | Frissítve:

Megújul nyitólapunkon látható előrejelzésünk, a "Mit vegyek fel holnap?" rovatunk és műholdképünk is.

A nyár beköszöntése mindig vérpezsdítő, friss kalandokkal kecsegtet, ezért úgy gondoltuk, mi is meglepjük Olvasóinkat és Észlelőinket néhány új, egészen egyedi fejlesztéssel.

Újítások a főoldalon és az előrejelzési rovatunkban

Az egyikkel egyből a főoldalra érkezve találkozhatunk. Úgy éreztük, sokak számára hasznos lenne egy könnyen, gyorsan áttekinthető, a 7 napnál hosszabb időszakot átölelő előrejelzés, így a 12 napos időtáv mellett döntöttünk, melyben a korábbihoz hasonlóan továbbra is maximum- és minimum-hőmérsékleti értékekkel, égkép előrejelzésekkel, illetve a szignifikáns időjárási események, népi hagyományok megjelenésével szembesülhetünk. Emellett továbbra is elérhető marad 30 napos, illetve regionális előrejelzésünk, így mindenki kedvére válogathat, hogy melyikkel szeretne találkozni a nyitólapon.

A Mit vegyek fel? című rovatunkban korábban szereplő névtelen figurákat azonban élő, mosolygós emberekről készült képek váltják fel, hogy a korai órákban munkába induló, homályos tekintettel tükörbe pillantó Hölgyeknek és Uraknak könnyebb dolguk legyen az aznapi, illetve másnapi öltözék kiválasztásában. Így gyorsan megtudhatjuk, hogy szükség lesz-e aznap esernyőre vagy elegendő egy lenge ruha, netán réteges öltözék a legcélszerűbb az adott időjárási helyzetben.

A fotózás során nyújtott segítségért és kitartó munkáért a következő embereknek szeretnénk ezúton is köszönetet mondani: 

- Spiller Károlynak, valamint Andrássy Áronnak, azaz a Videoportfolio.hu csapatának a színfalak mögött elkészült werkfilm megalkotásáért; 

- Turjányi Tuzson rendezvényfotósnak az előrejelzési rovatban ezentúl nap mint nap megjelenő fényképek elkészítéséért;

- Délity Kitti stylistnak, aki segített modelleinknek összeválogatni a Promod kollekciójának darabjait, illetve Bellák Réka sminkesnek és Lengyel Zsanett fodrásznak, hogy még szebbé varázsolták délutánunkat;

- Bíró Balázsnak és a Prime Studionak, hogy megfelelő helyszínt biztosítottak a fotózáshoz;

- és végül, de nem utolsó sorban modelljeinknek, akik mostantól minden nap friss tanácsokkal segítenek dönteni olvasóinknak az öltözésben.

Megújult műhold aloldalunk is

Fiatalkorunk álma, hogy űrhajós legyen és a magasból szemlélhesse a földi eseményeket, nos, ha ezt az álmot nem is teljesíthetjük, a meterorológiai műholdak felvételeinek felhasználásval készült fejlesztésünkön ugyanúgy figyelemmel követhetjük bolygónk időjárását.

A műholdkép aloldalon az Időkép saját fejlesztésű, predikciós videóján pillanatok alatt szemügyre vehetjük, hogy hazánk felett éppen 10 km-es magasságig feltornyosuló zivatarfelhők vagy borongós esőfelhők vannak-e, de ugyanúgy kivehetők télen a havas területek, ősszel a megrekedt ködpárnák is.

Mint ahogy korábban is, most is várjuk fejlesztéseinkkel kapcsolatos véleményüket, észreveteleiket. Köszönjük!

Az Időkép csapata
2012. június 1.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

 • Nagy eső keleten Csütörtökön keleten, északkeleten kell nagy mennyiségű csapadékra számítani, helyenként 50 mm-nél is több eshet.
 • Különbség köd és köd között Az ősz kezdetével a ködös napok száma is gyarapszik, de mit is hívunk ködnek, milyen fajtái vannak, miért alakul ki?
 • Viharos széllel érkezett a front Viharos széllel hidegfront érkezett, Pilis-tetőn 102, Sopronban 89 km/órás széllökést mértünk. Vas és Zala megyét kiadós eső áztatta.
 • Hétvégén még visszaköszön a nyár A hűvösebb, kora őszi napok után hétvégére felmelegedés jön, átmenetileg visszaköszön a nyár.

Hozzászólások

 • 100%-ig egyet értek Nebulával!!!
  A 7 napos előrejelzési stílus tökéletes volt a mostani nem túl jó, ez a köpönyegéhez hasonló.
  A csapadékmennyiség mutatása és a napszakok szétbontása nagyon jó dolog volt.
  A többi fejlesztés kiváló és gratulálok hozzá! :)

 • Kövezzetek meg, de nekem ez nem tetszik.
  A 7 napos előrejelzés stílusa volt a leginkább átlátható. Letisztultabb design volt, amiből első ránézésre látszott, hogy mi várható. Ez a mostani -de már a 21napos is, ami a 12napos "újítás" alapja-, sokkal gyengébb eresztés, nincs rajta csapadékmennyiség, az időjárás ikonokból is nehezebben olvasható ki a várható időjárás.
  Ráadásul 12 nap???? Minek? Hiszen már 3napot is csak kb. 80% beválással lehet előrejelezni.
  Az "élőszereplős" megoldást bulvárnak tartom. Nem jó irány ez srácok!
  Lenne még mit javítani, ami fontosabb. T.min T.max térkép gyakorlatilag az időképpel egyidős. A páratartalom térképen is lehetne pontosítani. A pollentérkép jelen állapotában gyakorlatilag értelmezhetetlen. Szívesebben látnék fejlesztést ebben az irányban, mint modelleket széldzsekiben.
  A műhold animáció viszont nagyon jó, tehát nincs minden veszve! A szakmai oldalt kellene erősíteni, a bulvár helyett! Kicsit több meteorológia, sokkal kevesebb TV2! ;-)

 • Valahogy azt meg lehetne oldani, hogy androidra widget legyen ez a "Mit vegyek fel holnap?"? Vagy esetleg egy állandó fájl, ami maga az aktuális kép, vagy egy fájl amiben az aktuális kép címe van, és azt meg tudnám csinálni.

 • A csapadéktérkép miért nem elérhető napok óta? Visszafejlesztés is van?

 • Viszont van pár bosszantó apróság amit nem hagyhatok szó nélkül.
  Mivel sokszor függök az időjárás menetétől, ezért gyakran nézem az időképet a mobilon. Én nem tudom másnál hogy van, de nálam beépített, de külön Opera böngészővel is, meghal az oldal. A képek betöltődnek, de a kicsi mozgó radarkép NEM, a nagy azt csinálja hogy ha megállok rajta akkor kifagy a böngésző. Régen a kis radarkép úgy ment a telefonon mint a PC-n, ma nem megy. Másik brutális hiba hogy Operán a sorok egynegyede eltűnik... vagy összecsúsznak emiatt ki kell bogarászni hogy pontosan mi is az ábra. Ezekre rá kellene állni valamikor valahogy, mert régen tökéletesen ment az oldal mobilon is nekem.

 • A fejlesztésekről: A "mit vegyek fel" telitalálat! Nagyon tetszik. Előrejelzésben sztem maradhat a 12napos is, de azért egy 7napos kapcsoló legyen a közelében, mert az nekem is tetszett. Műholdkép az önmagáért beszél. Egyszerűen szuper!

 • Csak be-be néztem néhány hsz-ba. A 30napos előrejelzés (és ebből kifolyólag a 21-12napos is) a 7napos talán nem, azon ALAPUL hogy a amióta feljegyzések vannak a meteorológiában, összevetik a jelenlegihez leghasonlóbb szituációval. Perpill ez nincs is feltüntetve de régen fel volt a 30naposnál, és volt olyan hogy pölö 1970 június a hasonló időszak, majd pár nap múlva 1968 június. Ez adott esetben napról napra változhat, nem kell vele különösebben foglalkozni. A modellezésről annyit hogy PONTOSAN tudják mikor van vége az esőnek, de hogy jön e és mikor azt nem. Ehhez konkrétan legalább a légtér minden köbkilométerében lebegnie kellene egy meteorológiai ballonnak, hogy adatokat gyűjtsön. Magyarországon 20km magasságig 1.860.600db ballon kellene hogy lebegjen. Ehelyett jószerivel a földön mérnek, így teljesen kizárt hogy pontos legyen a modell. Akinek fontos az időjárás, az nézze a radarképet: valósidejű és abból pontosan tudhatod mikor jön rád valami. De a legtutibb módszer továbbra is az hogy körbenézel és összegzed a látottakat... ez ÖRÖKKÉ bejön.

 • Összeségében véve szerintem jók az új fejlesztések. Véleményem szerint a "Mit vegyek fel?" rovat nyugodtan maradhat. Sokan kritizálják, mert elbulvárosodik miatta az Időkép. Szerintem ennyi még pont belefér. Ezt követően viszont muszály megszabni a határt. Természetesen ugyanezt az időjárási oldalt, mint az összes többi másikat meteorológusok szerkesztik, akik ügyelni fognak arra, hogy továbra is a meteorológiai témák legyenek tulsúlyban. Jó páran hiányolják a várható csapadékmennyiséget. Igazából véve - tapasztalatok alapján - teljesen felesleges előrejelezni a várható csapadékot. A legbizonytalanabb meteorológiai elem, amelyből helyenként sok esik, másutt kevés. Sose szokott leesni annyi mennyiség, mint amit pontosan jósolnak (vagy több, vagy kevesebb). Én azért pozitívként értékelem ezt a fejlesztést.

 • Annakarcsi :))

  Szép, meg dizájnos fotók lettek, bár engem is inkább divatmagazinra emlékeztet. A gyakorlatban inkább télen van haszna a "Mit vegyek fel"-nek, de így nyár felé szerintem értelmét veszti. Én pl nem vagyok egy melegkedvelö típus, mozgékony vagyok és könnyen kimelegszem, tuti nem e szerint fogok öltözni. Tavasszal-ősszel pedig napszakfüggő, hogy hogyan öltözködünk.
  Egy divatfotózás viszont nem olcsó mulatság. Valakinek ebben sok szponzori pénze lehetett. Ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy ha már sok pénz, miért optikai tunningra ment gyakorlati hasznú fejlesztés helyett? TV2 lenne mögötte? Remélem, nem bulvárosodtok el, nagy kár lenne az Időképért, mert jó kis oldal!
  Elörejelzést tekinte én eddig 3 napra előre vettem komolyan, 3-5 nap közt tájékoztató jellegűnek, azon túl tippmixnek :) Igazából mindegy, hogy 7 nap, vagy 12. A csapadékmennyiség elörejelzése viszont tényleg hiányzik, ez pl már hátrány a Köpönyeg-hez képest.

 • A hosszúnadrág kifejezés az jobb mint a farmernadrág, szerintem!! Nem mindenki szereti viselni (Én sem!!!). Főleg nem ajánlott így nyár derekán viselni ebben a fülledt időben!!!

  Én ebben az időben a rövidnadrágot jobban szeretem, nem megsülni farmernadrágban (ráérek télen viselni)!!!

 • Tetszik az újításotok, de a hőmérsékletet, a hőérzetet, szélviszonyokat, páratartalmat nem vettétek figyelemben, csak az aktuális divatot!!

  1. Nincs egyforma egészségű, hőérzetű ember a földön.

  2. Van aki fázós, meg van aki forró vérű (Én pl. a mai nap nem farmerben és esernyőben voltam, hanem shortban!)

  3. Nem divatot kell követni hanem az aktuális időjárást!!! Nem naptár szerint kell öltözni!!!

 • Egyetértek "madacsavo" -val, szerintem a 7 napos előrejelzés pontosabb és részletesebb volt mint a mostani 12 napos.
  Nekem nagyon hiányzik a várható csapadékmennyiség, mert a jelenlegi alapján nem lehet eldönteni, hogy helyenként várható zápor, vagy esetlegesen egy egész országon végigsöprő hidegfront érkezésére lehet számítani...
  A műholdas fejlesztés nagyon tetszik! :)
  U.i: valahol még elérhető a "régi" 7 napos előrejelzés?

 • Jók a fejlesztések, de remélem bírjátok a kritikát.
  Először is a 12 napos előrejelzésnek talán több értelme van mint a 30 naposnak, de még mindig kevesebb mint a 7 naposnak. Az előrejelzések minőségéről nem ti tehettek, ti is modellekből dolgoztok, legfőképpen sajnos azok is tévednek ahogy időben megyünk előre. Na most mivel ezt ti is tudjátok nem értem miért ámítjátok az embereket még mindig a 30 napos előrejelzéssel, holott 3 napra előre sem lehet megmondani az időjárást pontosan. De értem én, ez egy egyedi fejlesztés, másnak nincs ilyen és minél több a látogató annál jobb.
  A "Mit vegyek fel?" dolognak továbbra sem látom értelmét. Szebb lett meg jobb lett, gratula érte, viszont továbbra is az a véleményem, hogy gyereknek kb 10 éves korig kell megmondani mit vegyen fel, de nem vagyunk egyformák :)
  Az animált műholdkép pedig nagyon hasznos fejlesztés lett.

 • A 7 napos előrejelzést és a várható csapadék mennyiségét én is hiányolom. A jelenlegi 12 napos előrejelzés szerintem visszalépés a 7 naposhoz képest. A 7 napos előrejelzés részletgazdagabb volt, a 12 napos pedig a 21 naposból lett kivágva, kevesebb infóval. A műhold kép viszont klassz lett.

 • Imádom a MIT VEGYEK FEL ? újítást nagyon jó! :) Végre nem csak kglik vannak!!;)

 • Látható-infra kompozit műhold felvétel kellene Magyarországról is nem csak kép! Szerintem. :) De egyébként nagyon jó!
  Gratula IDŐKÉP!!! :D

 • Nagyon jó lett. Egyre jobbak a fejlesztések.

 • Gratula nagyon jó lett. Az animált műholdképet már nagyon vártuk. Fantasztikusak vagytok. Egyre jobb és jobb lesz az oldal. Viszont itt a nyár, nem lehetne, hogy a vizek hőmérsékletét egy kicsit jobban, részletesebben lássuk? Ez nagyon hiányzik. Telhetetlenek vagyunk, mi? :) Üdv a csapatnak!

 • Én leginkább annak örülnék, ha a radar folyamatosan üzemelne és nem csak részleteket látnánk az országból.

 • Gratulálok, klassz volt, és még klasszabb lett! A műholdkép meg rádásul ütős! A napkelte, terminátor, a frontok, finom felbontású mozgása, egyszerűen gyönyörű és informatív. :D

  És hadd ragadjam meg az alkalmat a hozzászólás keretei között, már régebb óta akartam írni a fórumba, de akkor most ide: egy javaslat az előrejelzés hőfokadatai elhelyezésével kapcsolatban. Már annak is nagyon örültem, hogy a minimumhőfokokat is "elvittétek az alapvonalról" - régebben csak a napi maximumok követték hullámozva a várható értékek alakulásást. Viszont hátha belefér mégegy módosítás:

  Nem lehetne "feles" bontásban kitenni az értékeket? Tehát, hogy az adott napi maximum utáni minimum egy fél oszloppal el van tolva és viszont: min. max. min. max. min. max. (Tudom, hogy ezt elképzelni meg leírni nagyon egyszerű, úgyhogy elnézést előre is.)

 • A muhold video fantorpikus. Ha meg radobnatok a frontvonalakat is... :)

 • Szerintem jók és ötletesek az új fejlesztések! Köszi! :)

 • Nagyon jó a műholdas fejlesztés, a kis kopasz figurák lecserélése is jó lett. Egy dolgot viszont sajnálok: az a fajta előrejelzési stílus, ami eddig a 7 napos előrejelzésnek volt, sajna eltűnt. Számomra az volt a legáttekinthetőbb.

 • Miért nem lehet azonos időpontokban frissíteni az előrejelzést? Idegesítő, hogy a nap folyamán más-más időpontban jön ki az előre.

 • -25°C-ban nem lesz őszinte a mosolyuk

 • Mit vegyek fel holnap ?

  - a nyúlcipőt
  - a kesztyűt
  - a zene ritmusát
  - a pókerarcot
  - a nem fogadott hívást
  - a szomszéd segélyét
  - a laksáhitelt
  - a kapcsolatot idegen civilizációkkal
  - az állampolgárságot
  - az utolsó kenetet

  stb...

 • Nem találok szavakat!!! Szuperek lettek az újítások!!!

 • jóóó :)

 • Én hiányolom az előrejelzésből a valóságtartalmat. Először talán azt kellene fejleszteni, hogy legalább a következő napra vonatkozó előrejelzést eltaláljátok és nem naponta 5-6 alkalommal átírni. Majd ha eléritek azt, hogy a holnapi időjárás előrejelzés közel pontos, akkor majd érdekelni fognak a további napok. A 7 napos előrejelzésnek sem volt értelme eddig, hiszen az esetek maximum felében sikerült valamit eltalálni, de még így is naponta változott az összes. Ennek így semmi értelme nincsen. Most pedig hatalmas fejlesztésként a 7 nap helyett 12 nap tippjeit lehet megtekinteni szintén teljesen értelmetlenül. Persze én tudom és értem, hogy az időjárás nagyon sok dologtól függ és szinte bármikor változhatnak a körülmények, de akkor nem ezzel kéne hitegetni az embereket, hogy 12 napot eléjük dobunk, hogy talán ez lesz... vagy nem. Szóval a véleményem az, hogy amíg a holnapi időjárást nem tudjátok 90% bizonyossággal megjósolni, addig a 7, 12 és 30 napos előrejelzés teljesen értelmetlen.

 • Mindig pozitívum egy új fejlesztés. A műholdkép már nekem is régi vágyam volt. Ezért szeretem ezt az oldalt, mert mindig próbáltok többet nyújtani és a tagok véleményeire is kíváncsik vagytok, és így egy mindennél nagyobb időjárás előrejelző, megfigyelő, és nyomon követő csapatot alkotunk. Ezért NAGY-NAGY GRAT!!! Dave

 • cserhátsurány-- az egy másik oldal/// Gratulálok, nagyon jók, nekem legfőképp a műholdkép tetszik!!!

 • Én hiányolom az előrejelzésből a várható csapadékmennyiséget...

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak