Nyoma sincs a télnek

| 2010. november 3. 15:11 | Frissítve:
Az átlagosnál melegebb idő, magas légszennyezettségi értékek, ködös reggelek jellemzik a következő napokat. Frissítve!

Frissítve (csütörtök, 12:30): A Balatonnál tartósan megrekedt a köd, ahogyan a kameraképeken is látszik, csütörtökön 12:20-kor még nyoma sem volt napsütésnek a magyar tenger partjánál. Nem csoda, hogy a hőmérők is mindössze 10-11 fokot mutattak a déli órákban. Lent Siófok, Balatonboglár, Balatonszemes és Balatonszárszó égképe látható, köszönet a kamerák üzemeltetőinek!

 

 

Frissítve (csütörtök, 7:30): Miskolcon, Nyíregyházán és Debrecenben csütörtökön reggel is több mint az egészségügyi határérték dupláját mutatta a szálló por koncentrációja, ám az ország többi részén - egy-két város kivételével - is 100 % felettiek az értékek. Továbbra is szennyezett tehát a levegő, Budapesten estére néhol a nitrogén-dioxid koncentrációja is megközelítheti az egészségügyi határértéket.

A melegrekord ugyan nem dőlt meg, ám az ilyenkor megszokotthoz képest jóval magasabban alakultak a hőmérsékletek a délkeleti országrészben: Gyulán és Békéscsabán szerdán a kellemes, napos időben 19-20°C körül alakultak a csúcshőmérsékletek. A napi maximum rekordját egyébként Sopron tartja, ott 40 évvel ezelőtt ezen a napon 23.5°C-ot regisztráltak. 

Hazánk időjárását a következő napokban egy anticiklon alakítja majd, számottevő csapadéktól így a hét végéig nem kell tartanunk, és a hőmérsékletek is az átlag felett maradnak majd. Sok napsütésre, száraz időre van kilátás, ám reggelente helyenként sűrű ködfoltok képződhetnek.

A dolog hátulütője azonban megint a légszennyezettséghez kapcsolódik: az ország túlnyomó részén már most is az egészségügyi határérték dupláját mutatja a szálló por koncentrációja, több nagyvárosunkban - Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán - is 200 % feletti értékeket mutattak szerdán délután a mérőeszközök. Számottevő légmozgás és csapadék hiányában várhatóan rosszabbodni fog a helyzet, javulásre először az északkeleti országrészben élők számíthatnak, ott ugyanis csütörtökön és pénteken már megélénkülhet, akár meg is erősödhet a szél.

Óránként frissülő szmogtérkép >>


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |